Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Оголошення

II Регіональний Форум: «Перспективи розвитку регіонів України: сучасна практика та Запорізький досвід»

3 листопада 2006 - 16:30

6 листопада 2006 року в рамках Проекту партнерства Канада-Україна “Регіональне врядування та розвиток” відбуде ться II Регіональний Форум «Перспективи розвитку регіонів України: сучасна практика та Запорізький досвід»

Місце проведення: м. Запоріжжя 69000, Бульвар Центральний, 4, Запорізька торгово-промислова палата, Виставковий зал, 1 поверх
Час проведення семінару: 10.00 - 16.30

Проект “Регіональне врядування та розвиток” розрахований на п'ять років і реалізується Канадським інститутом урбаністики, який є канадською незалежною неурядовою організацією, що займається питаннями вдосконалення державної політики та системи врядування на регіональному рівні. В межах Проекту партнерства Канада-Україна “Регіональне врядування та розвиток” (Проект «РВР») Канадський інститут урбаністики залучає експертів із Канади та країн Європи до надання допомоги з підвищення спроможності відповідальних за регіональну політику та регіональний розвиток органів влади на національному та обласному рівнях щодо розробки та впровадження політики регіонального розвитку. На обласному рівні проект надає допомогу двом пілотним областям, а саме Закарпатській та Запорізькій , щодо розробки та реалізації стратегічних планів розвитку регіонів.

Світовий досвід переконливо свідчить, що успішний регіональний розвиток є основою для забезпечення економічного та соціального добробуту населення, досягнення екологічної збалансованості в регіоні. Цілий спектр факторів - від належної державної підтримки, застосування інноваційних підходів до розвитку території, можливості використання різноманітних фінансових інструментів аж до сучасних моделей регіонального врядування з використанням ефективних моделей залучення громадськості до динамічних процесів стратегічного планування, моніторингу і оцінювання - є запорукою успіху.

Проведення щорічних Регіональних Форумів запроваджено з метою сприяння налагодження діалогу «регіон-держава»; підтримання формату проведення регіональних форумів, який допоміг би регіональним органам влади у розробленні стратегій регіонального розвитку, а також зміцнення діалогу за принципом участі між регіональними та місцевими органами влади. Зокрема, даний Форум дозволить організувати обмін знаннями та прикладами найкращої практики у сфері розроблення, впровадження та оцінювання стратегій регіонального розвитку та посилить діалог між різними рівнями державної влади. Серед учасників другого щорічного Регіонального Форуму запрошені такі, як: Євген Червоненко, голова Запорізької обласної державної адміністрації, Олександр Нєфьодов , голова Запорізької обласної ради, Євген Карташов , міський голова м. Запоріжжя, Олександр Сін , куратор Проекту «РВР» від Запорізької облдержадміністрації, Тетяна Кравець , начальник відділу середньострокового і довгострокового планування регіонального розвитку, департамент регіонального розвитку, Міністерство економіки України , а також провідні міжнародні експерти з питань врядування: Др.Тібор Франк, провідний міжнародний експерт проекту партнерства Канада-Україна «Регіональне врядування та розвиток», Др.Петер Сегварі, міжнародний експерт з питань врядування Проекту партнерства Канада-Україна «Регіональне врядування та розвиток», Угорщина, та представники інших областей України.

Форум складатиметься з трьох сесій: Сесія 1 - Державна підтримка регіонального розвитку, Сесія 2 - Стратегічне планування розвитку регіону, Сесія 3 - Нові інструменти регіонального та місцевого розвитку: досвід Запорізької області, де будуть обговорені сучасні міжнародні та українські практики, а також досвід Запорізької області з цих питань.

За більш детальною інформацією щодо проекту або заходів просимо звертатись до:

Ірини Лех, регіонального менеджера проекту в Запорізькій області
Моб.: 8 066 415 29 64, email: ilekh@canurb.com

Aнни Петрусенко, регіонального координатора проекту в Запорізькій області
Моб.: 8 050 451 07 03, email: apetrusenko@canurb.com

Офіційний сайт проекту: www.rgd.org.ua

Читайте також

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят