Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Через обстріли зруйнований промоб’єкт у Запоріжжі та знищені поля з врожаєм у Степногірську: наслідки злочинів фіксує поліція

6 серпня 2022 - 11:35

Внаслідок збройної атаки по обласному центру правоохоронці задокументували пошкодження інфраструктури одного з місцевих акціонерних товариств. У Василівському районі ворожим вогнем знищено 70 гектарів врожаю з пшеницею. Постраждалих не зафіксовано.

 Вчора до органів поліції надійшло три повідомлення про руйнування об’єктів інфраструктури в місті та області в результаті обстрілів військовими російської армії.

Другу добу поспіль злочинці атакують запорізький обласний центр. Вчора вночі окупанти випустили по місту декілька ракет, які влучили в один із об’єктів інфраструктури. Внаслідок вибуху пошкоджено територію приватного акціонерного товариства з техпідтримки гірничодобувної промисловості та підземної розробки. Ракети влучили у цеха та систему трубопроводу.

Окрім цього, до поліції надійшло повідомленням про те, що російські злочинці продовжують наносити значні матеріальні збитки українському врожаю у Василівському районі. Поліцейські задокументували декілька фактів обстріляних полів на території Степногірської ОТГ. В результаті ліквідації наслідків пожежі спеціалісти зафіксували понад 70 гектарів вигорілого посіву озимої пшениці. 

Також працівники поліції зафіксували декілька фактів обстріляних домівок та прилеглої території у населених пунктах Пологівського району. Ракети влучили у земельні  ділянки поблизу житлових помешкань, внаслідок у ґрунті утворилися об’ємні воронки.

За фактами збройних злочинів співробітники поліції передали зібрані матеріали до УСБУ в Запорізькій області для відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни».


За матеріалами Відділу комунікації поліції Запорізької області

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни