Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Мелітопольському районі триває робота щодо організації освітнього процесу

15 серпня 2022 - 17:00

Під головуванням очільника Запорізької обласної військової адміністрації Олександра Старуха та за участі керівника Мелітопольської РВА Ігоря Судакова відбулась нарада з представниками Мелітопольського району. Цього разу особливу увагу приділили темі початку нового навчального року та опалювального сезону в умовах війни.

В рамках наради присутні обговорили ситуацію, що склалась на території у зв’язку із діями ворога на Запорізькій АЕС. Крім ядерної небезпеки, яка може виникнути через терористичні дії окупанта, актуальним також залишається питання енергопостачання. Так, станція продовжує функціонувати в межах енергосистеми України, однак через регулярні обстріли трапляються постійні перебої, на ліквідацію яких потрібен час та стан відносної безпеки.

Першочерговим питанням наразі є й підготовка до прийдешнього навчального року. Наразі представники обласної та місцевої влади, а також фахівці освітньої сфери займаються оптимізацією навчальних закладів та адаптацією програми до сучасних умов. Відбувається підрахунок кадрів та учнів, які знаходяться на тимчасово окупованих та на підконтрольних територіях. Як зазначають представники місцевої влади, велика кількість освітян продовжує перебувати на тимчасово непідконтрольних територіях. Олександр Старух зауважив, що лише з огляду на повну картину буде можливість організувати безпечні для всіх учасників освітнього процесу умови. Також він звернув увагу на важливості технічного забезпечення всіх вчителів.

  • Має бути контакт директор-вчитель-батьки-діти. Ми маємо побудувати стійку систему комунікації з освітянами, щоб організувати цей навчальний рік. Розуміючи потреби та проблеми, ми зможемо вибудувати дієву модель, - зазначив очільник ЗОВА.

Також керівники територіальних громад продовжують відстежувати випадки колаборації серед вчителів та пильнують за тим, щоб рішення приймалися відповідно до законодавства України. Такі заходи мають на меті убезпечення усіх учасників освітнього процесу. 

Говорячи про сезон опалення, директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ЗОВА Віталій Литвиненко зазначив, що магістралі газопостачання на територіях пошкоджені або зруйновані, що ускладнює цьогорічний опалювальний сезон та стимулює до пошуків нових варіантів забезпечення мирного населення теплом. Наразі, відбувається закупівля альтернативних видів палива та необхідних технічних засобів.

Говорячи про тему працевлаштування людей, які виїхали з тимчасово окупованих територій, у Запорізькому обласному центрі зайнятості зазначають, що зараз усім охочим надається широкий спектр пропозицій щодо роботи. Що стосується безпосередньо соціальних та пенсійних виплат, вони продовжують надходити на рахунки абонентів. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області