Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Запоріжжі ворог продовжує обстрілювати мирне населення – поліція збирає докази воєнних злочинів

16 серпня 2022 - 12:20

Через атаку армії російської федерації постраждало декілька населених пунктів у Запорізькому та Пологівському районах, внаслідок чого десятки родин втратили житло. Про поранених і загиблих інформації не надходило. 

Впродовж минулої доби, 15 серпня, співробітники запорізької поліції зареєстрували 28 повідомлень про збройну агресію військових рф проти мирних жителів запорізького краю. Ворог наносив удари і вдень, і вночі по містам Оріхову та Гуляйполю. Гаряче було й у Запорізькому районі – окупанти вкотре гатили по селам Зарічне та Таврійське.

Загалом поліцейські зафіксували руйнування двох багатоповерховок і понад 20 приватних будинків. В житлових помешканнях пошкоджене майно, зруйновані дахи, вибиті вікна, а в деяких навіть вибило стіни. Значних пошкоджень зазнали господарчі будівлі, гаражі, а також майно та автомобілі в них. За фактами збройних злочинів правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни».

Поліція Запорізької області продовжує виконувати бойові завдання в умовах війни та контролювати оперативну ситуацію в регіоні. Закликаємо громадян не нехтувати сигналами повітряної тривоги та у разі ракетної небезпеки слідувати до укриттів.

Нагадуємо про важливість вкрай обережного поводження з боєприпасами після обстрілів. Ні в якому разі не піднімайте невідомі предмети та не чіпайте нерозірвані снаряди. Викликайте піротехніків за телефоном 101.Бережіть себе та своїх рідних!

Нагадаємо: Обстріляні домівки та квартири – наслідки збройного «визволення» окупантів: на Запоріжжі поліція задокументувала 15 злочинів рф 

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

Читайте також

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»