Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Теми опалювального сезону та безпечної освіти продовжують обговорювати на всіх рівнях влади

18 серпня 2022 - 10:00

Підготовка до осінньо-зимового періоду, новий навчальний рік 2022-2023 в умовах воєнного стану та інші питання розглянули на селекторній нараді, яка пройшла під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. 

У  нараді взяли участь перший заступник керівника Запорізької обласної військової адміністрації Володимир Шустов, заступники голови Геннадій Тимченко та Віталій Сиволап, начальниця апарату ЗОВА Зинаїда Бойко, а також представники профільних Департаментів. До обговорення долучився й народний депутат України Павло Мельник. 

Так, за словами Прем’єр-міністра, план з накопичення природного газу, вугілля, деревини та запасів рідкого палива в країні здійснюється з позитивною динамікою. Але очікується, що цей опалювальний сезон буде найскладнішим. Крім того, він нагадав, що у Європейському Союзі було узгоджено добровільне зменшення споживання енергоресурсів на 15%.

  • Європа реагує на енергетичні виклики, на складність проходження опалювального сезону у зв’язку з війною в Україні та кризою, яку спричиняє російська федерація. Україна має запропонувати свою відповідь на виклики, з якими ми стикнемося протягом осінньо-зимового періоду, — відзначив Денис Шмигаль.Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов поінформував про реалізацію заходів, спрямованих на зменшення споживання енергоресурсів в Україні. Зокрема, переведення теплогенеруючих підприємств на альтернативні види енергії, побутова термомодернізація, реалізація програм Фонду енергоефективності.

Крім того, під час селекторної наради торкнулися теми нового навчального року. В Уряді наголосили, що освітній процес розпочнеться традиційно з першого вересня. Враховуючи військову ситуацію, не всі батьки готові підтримати змішану форму освіти. Але, будь-якому випадку процес утворення та приведення у належний стан бомбосховищ у навчальних закладах буде продовжуватися й надалі. Як зауважили у центральному керівництві, вже відбулася низка перевірок шкіл на наявність та безпечної експлуатації укриттів. Так, певний відсоток освітніх установ вже готовий й до очного навчання. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

За матеріалами Урядового порталу

 

Читайте також

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я