Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За добу поліцейські зафіксували 12 повідомлень про наслідки артобстрілів по населеним пунктам запорізького краю

18 серпня 2022 - 11:50

Ворог атакував мирне населення Пологівського та Запорізького районів. За попередньою інформацією, загиблих та поранених немає. 

ворожі війська продовжують цілеспрямовано знищувати цивільне населення та наносити збройні удари по об’єктам цивільної інфраструктури Запорізької області.

Працівники поліції задокументували десять зруйнованих житлових будинків мешканців міста Оріхів, сіл Успенівка та Преображенка Пологівського району. 

В житлових помешканнях пошкоджене майно, зруйновані дахи, вибиті вікна. Уламками ракет посікло дворову територію, паркани, господарчі будівлі, гаражі та припарковані транспортні засоби.

В Оріхові ворожа ракета впала неподалік однієї з місцевих шкіл. В результаті навчальний заклад зазнав пошкоджень у вигляді вибитих вікон, посічених стін та зруйнованої покрівлі.

Також минулої доби окупанти поцілили по одному з товариств із вирощування зернових культур у Запорізькому районі. Внаслідок атаки на об’єкті пошкоджені ангари.

За усіма фактами збройних злочинів правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни».

Шановні громадяни!

Дотримуйтесь особистої безпеки під час сигналів повітряної тривоги: у разі ракетної небезпеки негайно слідуйте до укриттів або більш безпечних місць.

Після обстрілів ні в якому разі не піднімайте невідомі предмети та не чіпайте нерозірвані снаряди. Викликайте спеціалістів-піротехніків за телефоном 101.

Поліція Запорізької області залишається на варті безпеки, продовжує виконувати бойові завдання в умовах війни та контролювати оперативну ситуацію в регіоні.


 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області