Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розв'язання проблем Пологівського району на контролі обласної влади

18 серпня 2022 - 14:32

Під головуванням очільника Запорізької обласної військової адміністрації Олександра Старуха та за участі керівника Пологівської РВА Артура Крупського відбулась нарада з очільниками громад Пологівського району. Було обговорено ряд нагальних питань територій, а також підготовку до навчального року та опалювального сезону.

Цьогоріч гостро стоїть питання початку та проходження опалювального сезону в тимчасово окупованих громадах району. Наразі теріторії продовжують працювати над поповненням необхідних запасів паливних матеріалів для обігріву освітніх та медичних закладів.

  • Ми маємо опрацювати усі можливі заходи з забезпечення населення теплом, або організації обов’язкової евакуації з місць, де цього зробити неможливо через військові дії. З влади ніхто не знімає відповідальності за населення, яке проживає на цих територіях. Ми будемо тримати на контролі процес підготовку до опалювального сезону, - зазначив Олександр Старух.

Окрім того, продовжується евакуація цивільного населення з тимчасово окупованих територій. Люди активно виїздять на підконтрольні Україні території. На жаль, цей процес ускладнений через перепони з боку окупаційних сил.

В обласному центрі для пологівці продовжує працювати хаб для переселенців «Простір Єдності». За місяць роботи вже зареєстровано 5186 внутрішньо переміщених осіб. Безпосередньо у хабі евакуйованим видають набори гуманітарної допомоги, є можливість отримати професійну консультацію лікарів. Для внутрішньо переміщених осіб співробітники центру зайнятості, які працюють безпосередньо у хабі,  надають консультації з працевлаштування та допомагають з підбором вакансій, даючи можливість влаштуватися на роботу і продовжувати налагоджувати життя допоки ЗСУ звільнять наші території і люди зможуть повернутися додому.

Наразі питання освіти дітлахів Пологівського району залишається на контролі. Майже всі освітні заклади розпочнуть свою роботу у дистанційному форматі 1 вересня. Для забезпечення своєчасного початку навчального року обласна влада опрацьовує забезпечення працівників шкіл необхідним обладнанням. У Запоріжжі на базі одного з навчальних закладів буде організовано освітній хаб. 

Населення Пологівського району продовжує отримувати послуги соціального захисту. Відповідні органи нараховують виплати у повному обсязі. Отримувачам, які наразі не мають можливості отримати пенсію у відділенні пошти, кошти будуть нараховуватися на банківські рахунки. 

Департамент культури та інформаційної політики


 

Читайте також

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області