Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Запоріжжі окупаційні війська здійснили ворожий обстріл шести населених пунктів: поліцейські фіксують наслідки злочинів

22 серпня 2022 - 12:00

Впродовж минулих двох діб поліцейські отримали 28 повідомлень про факти збройної агресії російськими загарбниками. Ворог зруйнував приватні та багатоквартирні будинки, школу, територію торгівельного майданчику, приміщення спортивного комплексу та будинку інвалідів. Є втрати серед мирного населення.

Військовослужбовці російської армії продовжують обстрілювати мирне населення запорізького краю та наносити збройні удари по об’єктах цивільної інфраструктури мешканців регіону. Впродовж минулих вихідних поліцейські задокументували 28 фактів здійснення військовослужбовцями рф обстрілів запорізького краю. Серед постраждалих населених пунктів – міста Гуляйполе та Оріхів, села Преображенка, Мала Токмачка, Омельник і Таврійське Пологівського та Запорізького районів. Окупанти зруйнували приміщення спортивного комплексу в місті Гуляйполе.  В ньому пошкоджений дах, вибуховою хвилею та уламками ракет вибило вікна та двері.


Від рук озброєних військових російської федерації постраждав ще один об’єкт цивільної інфраструктури. Агресори поцілили по комунальному закладу в селі Таврійському Запорізького району, який призначений для реабілітації осіб з інвалідністю. В Оріхові під ракетний обстріл потрапив продовольчий майданчик, внаслідок чого пошкоджено десять кіосків і територію торгівельного комплексу. Також впродовж двох днів окупанти гатили по місцевому загальноосвітньому закладу. Окрім цього, ворожим вогнем накрило 5 приватних будинків і 4 багатоповерхівки, в результаті чого їх власники залишилися без даху над головою.

Внаслідок обстрілу села Преображенка Пологівського району ракетами пошкоджено дві вулиці та шість будинків. Мешканці Малої Токмачки також повідомили про руйнування їх домівок. Цими вихідними до органів поліції надійшла інформація про загиблих і травмованих цивільних громадян. Внаслідок артилерійського обстрілу села Омельник Пологівського району до медичного закладу доставлено громадян з осколковими пораненнями різного ступеню важкості, в тому числі – зі смертельними наслідками.

За фактами збройних злочинів правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ч.1, ч.2 ст. 438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни».

Шановні громадяни! Не нехтуйте сигналами повітряної тривоги, дотримуйтесь особистої безпеки у разі виявлення невідомих вибухонебезпечних предметів. Повідомляйте про небезпечні знахідки до екстрених служб телефонами 101 та 102.
  
Відділ комунікації поліції Запорізької області

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області