Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ми тримаємо постійний контакт: Олександр Старух про ефективну співпрацю з міжнародними організаціями

13 вересня 2022 - 10:00

Міжнародні організації підтримують місцеве населення області, яке потерпає від терору ворога. Очільник ЗОВА Олександр Старух під час наради зі структурними підрозділами наголосив, що за допомогою ефективної комунікації вдається отримати необхідні матеріали для ліквідації наслідків постійних обстрілів, речі для облаштування житла людей, які рятуються від війни та знаходяться у скрутному становищі.

  • Ми тримаємо постійний контакт з нашими міжнародними партнерами та намагаємось залучити нових донорів, аби забезпечити необхідним людей, які через бойові дії знаходяться під обстрілами, втрачають свої домівки. Ми прислухаємось до потреб людей, які перебувають у надскладних умовах воєнного часу та оперативно передаємо наявну матеріальну допомогу З перших днів війни на допомогу Запорізькому краю прийшло чимало міжнародних організацій. Нові партнери виконують  найважливішу місію - допомагають нам підтримувати наших земляків, які стали заручниками держави-терориста. Ми щиро вдячні нашим друзям за допомогу, - заявив Олександр Старух. 

Начальник Управління зовнішніх зносин ЗОВА Артур Бойко розповів, що у Запорізькій області багато напрямів, за якими допомагають міжнародні організації. Так, Міжнародний Комітет Червоного Хреста в Україні активно підтримує область надаючи дизельні генератори та будівельні матеріали. Генератори забезпечують електроенергією громади, мережі яких були пошкоджені або знищені обстрілами. Осторонь не залишається й Норвезька рада у справах біженців та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), що постачають матеріали, якими оперативно можна ліквідувати пошкодження будівель. Крім цього, організації допомагають у забезпеченні всім необхідним установ, де тимчасово проживають вимушені переселенці Так, холодильники, повербанки, візки колісні для людей з інвалідністю, велосипеди, медичні аптечки, спальні мішки, кухонне приладдя (електроплити, чайники) та інші необхідні речі були передані до 15 закладів обласного центру в рамках програми «Український фонд швидкого реагування», яку реалізує міжнародна організація IREX  за підтримки Державного департаменту США та БФ «Посмішка». Також УВКБ ООН передали для внутрішньо переміщених осіб мікрохвильовки, електропечі, намети та інше.

Супутникові телефони, ваучери, акумуляторні ліхтарі зі штативами, дизельні генератори, переносні гучномовці, зарядні станції та радіостанції з зарядними пристроями, а також модульні котельні та генератори були отримані від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Економічна підтримка Східної України». Ще одна організація - БФ Карітас - передала 4 сонячні генератори.



Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області