Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

“Нам ще є над чим працювати”, - Олександр Старух про реагування на аварійні ситуації комунальних мереж

19 вересня 2022 - 17:00

На особливому контролі влади залишається безперебійне забезпечення громадян комунальними послугами. На традиційній нараді керівників структурних підрозділів з очільником ЗОВА Олександром Старухом обговорили результати роботи щодо оновлення планів реагування на відключення електропостачання, водопостачання та газопостачання.

  • Через ворожі обстріли періодично виникають відключення, однак комунальні служби оперативно ліквідовують наслідки бойових дій та стабілізують постачання електроенергії. Існує ціла система реагування на аварійні ситуації, а також плани їх ліквідації. Ми повинні працювати без затримки, адже від електроенергії залежить не лише наявність світла в наших домівках, а й робота критично важливих об’єктів, наприклад, лікарень. Нам ще є над чим працювати, - розповідає Олександр Старух. 

Для того щоб покращувати роботу енергомереж було погоджено спеціальні графіки відключення електрики для проведення профілактичних робіт. Вони розробляються операторами системи розподілу згідно з вимогами. Крім того, ПАТ «Запоріжжяобленерго» було затверджено Інструкцію по попередженню та ліквідації технологічних порушень в електромережах.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства ЗОВА Віталій Литвиненко розповів, що для оперативного реагування в разі виникнення надзвичайної ситуації, які пов’язані із газопостачанням в осінньо-зимовий період також розроблено спеціальний алгоритм дій. Спеціальний план локалізації та ліквідації аварійних ситуацій було затверджено АТ «Запоріжгаз».  

Актуальним залишається питання  боротьби з аварійними ситуаціями на мережах водопостачання та водовідведення. На випадок виникнення надзвичайної ситуації КП «Водоканал» м. Запоріжжя розробив та затвердив свої плани ліквідації аварійних ситуацій. 

  • Для кожного підприємства вже розроблено плани ліквідації аварій. Що стосується очисних споруд Дніпровських водопровідних станцій, наразі вони забезпечені не менше ніж двома незалежними вводами електроживлення, що забезпечує безперебійну роботу споруд водопідготовки, - зазначив Віталій Литвиненко.

 

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн