Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За вихідні поліція Запоріжжя зафіксувала чотири десятки повідомлень про наслідки збройної агресії рф

3 жовтня 2022 - 14:35

Упродовж двох діб ворог обстрілював обласний центр, передмістя та населені пункти у Запорізькому, Василівському та Пологівському районах. Є інформація про поранених і загиблих громадян.

Цими вихідними ворожі війська випустили по Запоріжжю понад десяти ракет. Окупанти поцілили по промисловій зоні міста, пошкодили виробничі будівлі та цеха. Значних руйнувань зазнав один із реабілітаційних закладів та декілька інфраструктурних об’єктів у Запорізькому районі.  

Також ворожі прильоти поліцейські зафіксували на пологівському напрямку, зокрема, в Оріхові, Гуляйполі, Залізничному, Рівнопіллі, Новоданилівці, Успенівці, Новояковлівці, Верхній Терсі. 

Жителі населених пунктів повідомили про десятки зруйнованих осель у приватних і багатоквартирних будинках. 

Під вогневу атаку також потрапило виробниче підприємство у Гуляйполі –зруйновані складські приміщення  та сільськогосподарську техніку.

Окрім цього, неспокійно було у Василівському районі. російські війська поцілили по житлових домівках мешканців смт Степногірська, також пошкодили територію місцевого фермерського господарства. 

Минулими вихідними збройні злочинці поранили цивільних громадян, їх шпиталізовано до медичних закладів. Є втрати серед мирного населення – від отриманих вогнепальних травм загинула жінка.

На місцях влучань працівники слідчо-оперативних груп ГУНП та УСБУ в Запорізькій області зібрали докази російських воєнних злочинів. Правова кваліфікація – ст. 438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни».

Поліція Запорізької області продовжує виконувати службові завдання в умовах війни та контролювати оперативну ситуацію в регіоні. 

 


Відділ комунікації поліції Запорізької області

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі