Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі діти знайшли гарний прихисток в Нідерландах

4 жовтня 2022 - 16:45

Керівник ЗОВА Олександр Старух змістовно поспілкувався в онлайн-форматі з мером нідерландського міста Бреда Паулом Деплою. До розмови також долучилася начальниця Служби у справах дітей Антоніна Матвєєва й начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ЗОВА Артур Бойко.

Очільник регіону насамперед подякував іноземним партнерам за те, що прихистили у себе 36 дітей з Пологівського обласного центру соціально-психологічної реабілітації, надали житло та забезпечили всім необхідним. Крім того, як зазначила Антоніна Матвєєва, ці діти протягом 28 днів жили в підвальних приміщеннях, де рятувалися від постійних обстрілів з боку окупаційних військ рф. Але у березні їх вдалося врятувати та евакуювати до Нідерландів. 

Під час розмови з керівником ЗОВА мер міста Бреда Паул Депла зазначив, що освітній процес для дітей не зупинився, тому всі продовжують навчатися, відвідувати різні секції, а головне, що вихованці беруть активну участь у благодійних акціях та відправляють кошти для Збройних сил України.

  • Зі свого боку ми раді вам допомогти та прийняти у себе ваших дітей. Вони всім забезпечені, у них гарна атмосфера та умови для проживання. Ми зробили все, щоб діти могли й далі навчатися, займатися спортом та іншими важливими й корисними справами. Сподіваємося, що ситуація в Україні зміниться на краще й всі зможуть повернутися додому, - підкреслив мер міста Бреда Паул Депла.

Варто зазначити, що 340 вихованців з інтернатних закладів Запорізької області наразі евакуйовані до Польщі, 115 до Італії, а у Франції знаходяться діти з дитячих будинків сімейного типу. Олександр Старух наголосив, що Європа об’єдналася в допомозі нашій країні, тому, своєю чергою, Україна не дає можливості ворогу пройти далі та захищає кордони. Крім того, керівник ЗОВА висловив надію на подальше плідне співробітництво з Нідерландами в різних галузях.

  • Ми дуже вдячні вам за те, що прийняли наших дітей з міста Пологи. Впевнений, що вони відчувають себе, як вдома та їм приділяється велика увага. Хочу ще подякувати всім країнам Європи, які підтримують нас у військовій та цивільній сфері тому, що без такої допомоги протистояти агресору було б дуже важко. Наші війська захищають території, йдуть у наступ у Харківському та Херсонському напрямках. Сподіваємося, що у цьому році вдасться звільнити Пологи, куди зможуть повернутися діти й ми з радістю зустрінемо делегацію з Голландії, щоб подякувати вам вже у вільній Україні, - підсумував керівник ОВА Олександр Старух.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни