Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Оголошення

До уваги ЗМІ !

19 березня 2008 - 11:35

21 березня 2008 року в Запорізькій Торгово-промисловій палаті об 11-00 розпочнеться виїзне відкрите засідання Громадсько-політичного об'єднання «Українського форуму» «Україна-2015: Національна стратегія розвитку».

У заході братимуть участь голова ГПО „Український форум” генеральний директор НТК "Інститут монокристалів" НАН України, академік НАН України В.П.Семиноженко, директор Інституту економіки та прогнозування НАНУ, член Ради «Українського форуму» В.М.Геєць, інші члени ради ГПО „Український форум”, а також т.в.о. голови Запорізької облдержадміністрації В.В.Черкаска, міський голова Запоріжжя Є.Г.Карташов, народні депутати України, керівники провідних бізнесових структур, представники громадських організацій і політичних партій, науковці, творча інтелігенція.

Засідання продовжує традицію «Українського форуму» щодо відкритого, публічного обговорення стратегічних орієнтирів української держави в сфері економіки, соціально-гуманітарного розвитку, зовнішньої та внутрішньої політики. На ньому буде презентовано Національну стратегію «Україна-2015», підготовлену за ініціативи «Українського форуму» провідними науковцями, політиками та експертами.

На переконання членів громадсько-політичного об'єднання, урядові програми не повинні бути суто партійними документами на кшталт передвиборчих, вони мають базуватися на загальнонаціональній стратегії, що дозволить проводити послідовні довгострокові реформи за будь-якої влади. Консенсус щодо цілей та напрямків розвитку України зніме протистояння як в політикумі, так і в суспільстві.

Автори Національної стратегії підкреслюють, що пріоритети розвитку держави визначені ними на середньострокову перспективу й, отже, не прив'язані ані до чинного складу парламенту та уряду, ані до виборчого циклу.

«Україна-2015» ставить амбітну мету для української держави – у максимально короткий проміжок часу вийти на рівень розвитку передових країн світу. Головним інструментом досягнення цієї мети має стати модернізація в усіх сферах суспільного життя, а умовою її успіху – об'єднання реформаторських зусиль громадянського суспільства, влади та бізнесу.

Цитата з інтерв'ю голови «Українського форуму» Володимира Семиноженка газеті «День» за 22 січня 2008 року: «Суспільство, яке насправді формує і має контролювати владу, самою владою сприймається лише як прохач благ і «електоральний ресурс»! Ми в стратегії відводимо суспільству зовсім іншу – провідну роль, адже люди у своєму розумінні шляхів розвитку країни, у своїй прогресивності випереджають наших політиків».

Обговорення Національної стратегії розвитку України у регіонах було розпочато в січні поточного року у Києві, в лютому - у Харкові та буде продовжено у всіх регіонах України.

У рамках обговорення Національної стратегії «Україна – 2015» буде представлено проект Стратегії розвитку Запорізької області до 2015 року. Запорізька область є пілотною щодо розробки з урахуванням світового досвіду залучення громадськості у рамках проекту «Україна-Канада: Регіональне врядування та розвиток», мета якого – розробка сучасної дієвої моделі реалізації ефективної державної регіональної політики.

Запрошуємо взяти участь у заході

 


Управління у справах преси та інформації

(.doc, 28Kb)

Читайте також

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін