Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Оголошення

До уваги пасажирів!

21 березня 2008 - 15:11

Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 18.07.2005 № 232 був затверджений тариф на перевезення пасажирів і багажу автомобільним транспортом у міжміському внутрішньообласному і приміському сполученні. У міських автобусах, які за своєю конструкцією та обладнанням пристосовані для міських та приміських перевезень, мають місця для сидіння та стояння, забезпечують можливість переміщення пасажирів у середині автобуса – 0,10 грн./пас.км та у міжміських автобусах, які за своєю конструкцією та обладнанням пристосовані для міжміських перевезень, поза проходом не мають місць для стояння і в яких можна перевозити пасажирів, що стоять у проході, на короткі відстані – 0,12 грн./пас.км.

У зв'язку з подорожчанням паливно-мастильних матеріалів та враховуючи техніко-економічне обґрунтування, надане перевізниками, підготовлено проект розпорядження голови обласної державної адміністрації щодо підвищення рівня граничних тарифів: на автобусах, які здійснюють перевезення пасажирів на приміських маршрутах – 0,14 грн./пас.км, на автобусах міжміського сполучення - 0,16 грн./пас.км (без врахування станційного збору та ПДВ). Розпорядження, як регуляторний акт, має бути прийняте після публічного обговорення.

На поточний час ведеться перевірка перевізників щодо дотримання рівня граничних тарифів при обслуговуванні приміських та внутрішньообласних маршрутів у Запорізькій області.

Сьогодні орієнтовна вартість проїзду до деяких районних центрів області становить: до м. Бердянськ – 34 грн. 05 коп., до м. Гуляйполе – 21 грн. 69 коп., м. Енергодар – 25 грн. 46 коп., до м. Пологи – 23 грн. 29 коп., до м. Мелітополь – 20 грн. 07 коп. (з урахуванням станційного збору та ПДВ).

В той же час, звертаємо увагу, що будь-яке самовільне підвищення тарифів на перевезення з боку перевізників (за межами вимог існуючого розпорядження) є порушенням чинного законодавства та повинно бути припинено.

У разі виявлення фактів збільшення вартості проїзду на автобусних маршрутах загального користування просимо негайно інформувати Головне управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації за телефонами: 239-05-39, 239-07-60 та 239-03-44.

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова