Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Робота комунальних систем та переміщення людей з інтернатних закладів: у Запорізькій області триває підготовка до зимового періоду

25 жовтня 2022 - 14:00

Економію електроенергії на підконтрольних територіях Запорізької області та евакуацію маломобільних груп населення обговорили на нараді очільника ЗОВА з керівниками структурних підрозділів.

Через постійні обстріли енергомережі України у Запорізькому регіоні виникають проблеми з електропостачанням. Для збалансування системи в Запорізькому районі застосовують обмеження енерговитрат: вимикають вуличне освітлення, великі торговельні мережі зменшують інтенсивність внутрішнього освітлення приміщень, зовнішньої реклами та прилеглих територій. Також, наразі розглядається варіант заміни електротранспорту на автобуси та маршрутне таксі, аби зменшити електронавантаження у “годину пік”. 

  • На сьогодні ситуація відносно стабільна, інформації про аварійні відключення поки не надходила. Через тимчасову окупацію деяких територій області та зниження потужностей підприємств наразі спостерігається зменшення витрат електроенергії. Та зараз нам потрібно врегулювати рівень споживання електроенергії конкретно в цивільному секторі. Ми проводимо інформаційно-роз'яснювальну роботу з населенням для того, щоб економія була дійсно ефективною. Крім цього, наразі ми відпрацьовуємо енергопостачання у період опалювального сезону та алгоритм дій на випадок виникнення аварійних ситуацій, - розповів Олександр Старух.

Завдяки роботі Департаменту соціального захисту за 10 днів з Запорізького геріатричного пансіонату було евакуйовано 228 осіб, з них 129 на Хмельниччину, 45 на Закарпаття та 54 в Івано-Франківськ. Ще 79 внутрішньо переміщених осіб геріатричного профілю, серед яких 28 дітей з інвалідністю, очікують евакуації. 

Також евакуації підлягають 976 осіб, які мешкають на територіях активних бойових дій. На тимчасово окупованих територіях Запорізької області за наявними даними евакуації потребують 1013 осіб у чотирьох інтернатних установах.

  • Розуміючи складність ситуації, ми маємо залучати міжнародні організації з метою перевірки стану інтернатних закладів. Ворог безвідповідально ставиться до людей, а ми маємо впевнитися, що вихованці інтернатів будуть забезпечені необхідним мінімумом та не замерзнуть з наближенням морозів. Маємо зробити все, що в наших силах, люди мають бути захищені, - наголосив Олександр Старух.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області