Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Деревина для опалення доставлена ще в одну з прифронтову громад Запорізького району

24 листопада 2022 - 12:10

В рамках загальнодержавної програми підтримки населення, яке потерпає від збройної агресії окупанта, в зимовий період громади продовжують доставляти домогосподарствам області дрова для опалення. Черговий вантаж для опалювального періоду отримала Степногірська громада.

Відповідно до постанови КМУ від 08 жовтня 2022 року № 1139 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України», для потреб українців у холодну пору року надано субвенцію з державного бюджету на придбання деревини паливної для безоплатної видачі населенню територій, прилеглих до зони проведення воєнних (бойових) дій, а також на компенсацію витрат, пов’язаних з доставкою деревини паливної населенню. 

Степногірська територіальна громада вже отримала деревину від постачальника загальним обсягом 375 м.куб. Днями цей вантаж буде доставлено домогосподарствам громади.

Нагадаємо, що після отримання субвенції на придбання дров, громади самостійно проводять закупівлі та організовують їх доставку від постачальника до місць складування або роздачі населенню. При цьому обласна та районна влада консультувала їх з приводу проведення закупівель та укладання договорів, а також опрацювання раціональної логістики доставлення твердого палива з лісгоспів України. 

Деревина паливна видається на кожне домогосподарство на підставі письмової заяви у довільній формі однієї з осіб, які проживають у цьому домогосподарстві. Заява подається до виконавчих органів сільських, селищних, міських рад особою особисто або її законним представником. За результатами розгляду заяви надається рішення про надання або відмову у наданні деревини за кошти субвенції.

Претендувати на таку допомогу можуть всі домогосподарства регіону, однак надаватиметься вона в першу чергу вразливим категоріям населення:

• самотнім людям похилого віку (60+);

• важкохворим;

• особам з інвалідністю 1 та 2 групи;

• багатодітним сім'ям;

• самотнім опікунам дітей (тільки за наявності довідки);

• вагітним жінкам, матерям, що виховують дитину віком до 2 років;

• особам, які на час початку опалювального сезону не користувалися субсидією для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону