Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

"Запоріжжю необхідна комплексна екологічна програма", - Олександр Старух про стан довкілля в обласному центрі

2 грудня 2022 - 11:30

Програми охорони довкілля Запоріжжя та вплив забруднення на здоров’я населення обговорили на засіданні комісії з питань здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря та управління якістю атмосферного повітря, яка пройшла під головуванням керівника ЗОВА Олександра Старуха. До дискусії також долучилися представники підприємств, місцевої влади та екологи.

Так, попри скорочення виробництва у період воєнного стану, ступінь забруднення повітря залишається дуже високим та негативно впливає на здоров'я жителів міста. Проаналізувавши екологічну ситуацію присутні зауважили, що місто може створити стратегію боротьби з викидами у довгостроковій перспективі, щоб після завершення бойових дій вирішити нагальну для всіх жителів екологічну проблему.

  • У Запоріжжі зосереджена найбільша кількість підприємств, які чинять велике техногенне навантаження навіть попри зменшення виробництва. Вони виробляють майже 70% від загального валового обсягу викиду забруднюючих речовин. Для здійснення цілодобових моніторингів у відкритому доступі, підприємства мають в обов’язковому порядку встановити датчики контролю викидів небезпечних речовин. Це - питання прозорості, - зазначив очільник ЗОВА.

Також Олександр Старух порекомендував звернути увагу на міжнародний досвід боротьби з забрудненням вже зараз:

  • Запоріжжю конче необхідна комплексна екологічна програма з урахуванням європейських стандартів та міжнародного досвіду. Керівництво Запоріжжя, своєю чергою, має звернути увагу на ці напрацювання та нарешті прийняти надважливе рішення для всього міста. Турбота про добробут та здоров'я населення - першочергове завдання місцевої влади.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області