Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: “Лише відповідальне ставлення до енергетичних обмежень дасть нам по-справжньому світле майбутнє”

9 грудня 2022 - 14:30

Під головуванням начальника Запорізької ОВА відбулась нарада з питання запобіганням перебоїв з електропочтачанням, пов’язаних з терористичною діяльністю російських загарбників. 

Обговорення пройшло за участі представників структурних підрозділів облдержадміністрації, районних державних адміністрацій, Запорізької міської ради, ПАТ «Запоріжжяобленерго», Регіонального  диспетчерського центру у Дніпровському регіоні НЕК «Укренерго», Служби електропостачання регіональної філії «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця», підприємств, установ, організацій області.

Наразі через можливі аварійні відключення під загрозою функціонування знаходяться об’єкти критичної інфраструктури, від яких залежить життєзабезпечення Запорізької області та обласного центру, а саме підприємства водо-, тепло- та електропостачання, установи державних органів влади та місцевого самоврядування, правоохоронні та силові структури, лікарні, хлібозаводи тощо. 

  • Ворог не покидає ідеї знищити енергетичну інфраструктуру України, занурити нас у холод і темряву. В цих критичних умовах виникла низка проблем, які потребують першочергового вирішення. Найголовніше – як нашій області уникнути аварійних відключень, оскільки в такому випадку усі без виключення споживачі, в тому числі лікарні, котельні та інші критично важливі для нашого життя об’єкти, залишаються без електрики на багато годин. Не менш важливе питання – створення справедливої і прозорої системи погодинних відключень, коли усі громадяни будуть знаходитись у рівних умовах і точно знатимуть, коли саме не буде світла та коли працюватимуть магазини, - зауважив Олександр Старух.

Посадовці разом з енергетиками, медиками, представниками промислової, транспортної, торговельної інфраструктури та багатьох інших сфер життєдіяльності, проаналізували та напрацювали шляхи виходу з кризової ситуації. В ході обговорення дійшли до висновку, що для того, щоб наш регіон не потрапляв під аварійні відключення, необхідно чітко визначити мінімально достатні потреби критично-важливих сфер, які мають бути забезпечені електрикою при будь-яких обставинах. Окремо має бути передбачене аварійне електроживлення цих об’єктів за допомогою генераторів.

  • Усі інші споживачі мають бути готові до погодинних відключень, при цьому їх графік повинен бути чітким, прозорим і справедливим. Ситуація, коли окремі райони в місті чи громади в області, а також підприємства і торгівельні мережі залишаються без світла по 8-12 годин є неприпустимою! Кожна галузь має зробити свій внесок в оптимізацію плану функціонування енергомережі, аби область жила без аварійних відключень, а енергетики - розробити справедливі ліміти для Запорізької області та чіткі графіки відключень. Відповідні завдання отримали представники Обленерго, Укренерго і інші управлінці. Сьогодні кожен має усвідомити, що лише відповідальне ставлення до енергетичних обмежень дасть нам по-справжньому світле майбутнє. Спільно здолаємо всі випробування та державу-терориста! - підсумував очільник ОВА.



Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги: Запорізька область обрала свій талісман

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

СБУ спільно з правоохоронцями Латвії знешкодила підпільний кол-центр, який видурював гроші у громадян ЄС

Протидія домашньому насильству: мобільний застосунок для жінок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

458 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 753-го дня війни

Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко з робочим візитом відвідав Запорізьку область

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

415 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби.