Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Оголошення

До уваги зацікавлених осіб!

3 грудня 2008 - 15:08

У рамках Програми заходів з перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва Міністерством економіки України та Товариством InWEnt (Німеччина) 16-17 грудня поточного року проводиться конкурсний відбір претендентів на стажування у Німеччині у 2009 році за наступними групами:

  • тримісячне стажування зі знанням німецької мови;
  • одномісячне стажування зі знанням англійської мови.

Для груп зі знанням англійської мови пропонується наступна спеціалізація:

  • економічна кооперація;
  • управління якістю;
  • управління малими та середніми підприємствами.

Більш детальна інформація щодо форматів стажувань в Німеччині на 2009 рік розміщена на сайті Товариства InWEnt http :// inwent . org . ua / (сторінка - http://inwent.org.ua/forms/InWEnt_study_tours_2009_(ua).pdf ).

Умови відбіркового конкурсу – у дод. файлі

Організаційні та фінансові аспекти.

Міжнародні транспортні витрати. Міжнародні транспортні витрати (в тому числі, витрати на дорогу з України до Німеччини і назад) оплачує або підприємство, яке делегує свого співробітника на стажування, або сам стипендіат.

Фінанси. Перебування у Німеччині повністю фінансується німецькою стороною з бюджету федерації або землі. Це фінансування включає:

  • виплату щомісячних стипендій з розрахунку € 20 – на цілий день перебування, € 10, – в день приїзду і від'їзду (тобто близько € 600 на місяць). Стипендія призначена для покриття поточних витрат на харчування, культурні потреби, поїздки на роботу. Порядок виплати стипендій визначається освітнім консорціумом;
  • програму підвищення кваліфікації (семінари);
  • консультації з професійних та побутових питань;
  • оплату житла і часткове харчування під час семінарів;
  • оплату житла під час стажування;
  • відшкодування витрат, що пов'язані з поїздками по Німеччині в обмеженій кількості в рамках програм семінарів і стажування (поїздки для переговорів на фірми, на семінари, виставки тощо). Поїздки на місці практики оплачують учасники, витрати закладено у стипендію;
  • оплату страховки.

Віза. Віза надається для одноразового в'їзду до Німеччини. Тривалість цієї візи відповідає плановим термінам перебування на стажуванні. Подовження термінів дії візи понад період стажування не є можливим.

Проживання. Під час навчання всі учасники проживають в окремих кімнатах, в яких є душ і туалет. Наявність телефону і телевізору не гарантується. В тих випадках, коли стажер проживає в готелі, за користування міні-баром, платними телевізійними каналами і телефоном він платить сам. Ці витрати не відшкодовуються.

Можливі невеликі відмінності в умовах проживання стажерів, які пов'язані з регіональними особливостями Німеччини.

Прохання до усіх дотримуватись загальноприйнятих і добре відомих правил проживання. Крім цього, необхідно економно споживати воду, електроенергію і тепло, оскільки всі квартири обладнані відповідними лічильниками. Розпитайте господарів житла про те, що слід робити зі сміттям.

Під час практики стажери живуть в квартирах, що розташовані відносно поблизу підприємства. Проте, у великих містах, наприклад, в Мюнхені та Берліні, поїздка на роботу на громадському транспорті може тривати до однієї години.

Харчування. Під час підготовки в освітньому центрі для всієї групи передбачається напівпансіон, тобто сніданок і обід або вечеря. Під час стажування на фірмі стажер харчується самостійно. Витрати на харчування закладено в стипендію.

Страховка. На весь період перебування у Німеччині стажеру надається медична страховка на випадок хвороби та від нещасного випадку, а також страховка громадянської відповідальності. Страховий поліс набуває чинності тільки за умов виникнення непередбачених обставин і не покриває лікування вже існуючих хвороб та психічних захворювань, а також не поширюється на медичне обстеження, що пов'язане з вагітністю. В таких випадках витрати, які є досить високими, несе стажер.

Просимо взяти до уваги, що вагітність є причиною для виключення з програми, оскільки медичне обслуговування не забезпечується страховкою.

До виїзду на стажування учасники програми знайомляться з умовами страхування та мають підписати страхові зобов'язання. У разі незгоди з умовами страхування та непідписання страхових зобов'язань німецька сторона, яка платить за страховку, залишає за собою право не запрошувати учасника (-цю) на стажування.

Відпустка. Надання відпустки під час перебування у Німеччині не передбачено.

Дострокове припинення стажування. Дострокове припинення стажування є можливим лише у виключних випадках, наприклад, за сімейними обставинами або у зв'язку з обставинами, в наслідок яких стажування втрачає сенс. Якщо учасник змушений достроково закінчити стажування, він має негайно повідомити про це освітній центр. Припинення стажування обов'язково узгоджується з InWEnt, Кельн. InWEnt залишає за собою право вимагати від стажера повного або часткового відшкодування витрат (наприклад, стипендія, оплата житла).

Після перебування у Німеччини (follow-up). Орієнтовно через 6 місяців після завершення стажування у Німеччині колишні стажери отримують запрошення на підсумковий захід в рамках постпрограмного супроводження - семінар follow-up.

Метою семінару follow-up є:

  • соціальна і професійна підтримка стажерів після повернення на українські підприємства;
  • обмін досвідом, аналіз практичних результатів і використання на українському підприємстві досвіду і навичок, отриманих під час стажування у Німеччині;
  • аналіз виконання проектного завдання і
  • аналіз встановлених контактів з німецькими фірмами.

В роботі семінару follow-up беруть участь випускники Програми, експерти InWent і представники консорціуму, який приймав групу у Німеччині.

Інформація для кандидатів на стажування у Німеччині

Цільовою групою для стажування у Німеччині є молоді керівники середньої і вищої ланки та менеджери зі складу кадрового резерву українських бізнес-структур.

Вимоги до кандидатів на стажування у Німеччині:

  • наявність вищої економічної освіти;
  • досвід роботи в сфері економіки та підприємництва щонайменше 1 рік;
  • добре знання німецької або англійської мови;
  • вік не старший за 40 років.

Конкурсний відбір у групу стажерів.

Для участі у стажуванні кандидат має пройти співбесіду з членами німецько-української відбіркової комісії, до складу якої входять представники InWEnt, німецького навчального консорціуму, Секретаріату та регіональних відділень Міжвідомчого центру з організації перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва (далі – МЦПК).

Про час та місце проведення конкурсного відбору кандидатів повідомляє МЦПК.

Для проходження співбесіди кандидати мають заздалегідь подати до МЦПК наступні документи:

Процедура проведення співбесіди з претендентами на стажування.

1. Співбесіда триває в середньому біля 20 хвилин.

2. В процесі співбесіди з'ясовуються:

  • Рівень знання іноземної мови (в кожному окремому випадку).
  • Спеціалізація та рівень підготовки у сфері менеджменту, маркетингу, фінансів, управління персоналом тощо.
  • Мета і конкретні завдання стажування, очікувані результати, спрямовані на підвищення ефективності діяльності підприємства, організації, де працює спеціаліст.
  • Підприємства, організації, на яких претендент має бажання пройти стажування.

3. Для прийняття рішення щодо відбору на стажування або відмови від стажування першочергове значення мають знання іноземної мови, рівень професійної підготовки, можливість двостороннього економічного співробітництва. Додаткові бали претендент отримує за знання інших іноземних мов, комунікабельність, вміння проявлять гнучкість у прийнятті рішень тощо.

4. Під час співбесіди претендент попереджається про те, що:

  • Освітні організації за кордоном мають намір врахувати його побажання відносно місця стажування, але не гарантують їх точного виконання.
  • Якщо до від'їзду у країну стажування претендент змінить місце роботи та свої наміри щодо місця стажування, то він повинен заздалегідь повідомити про це Секретаріат МЦПК, який надасть відповідну інформацію організаторам стажування. В іншому випадку він проходитиме стажування відповідно до висловлених до висловлених.
  • Бажано:
  • Підготувати презентацію своєї фірми в країні стажування (буклети, проспекти, слайди, фотографії, зразки продукції тощо).
  • Для встановлення контактів з закордонними фірмами підготувати листи від керівників, в яких будуть підтверджені реальні повноваження стажистів.
  • Результати співбесіди МЦПК повідомляє кандидатам через три тижні.

Форми на участь у стажуванні, структура та методичні рекомендації до розробки проектного завдання кандидата на стажування за Програмою перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва розміщені на сайті Товариства InWEnt за електронною адресою:

http://inwent.org.ua/ukrini/candidates/index.html.

Конкурсний відбір буде проходити за адресою: м.   Київ, бул. Дружби народів, 28, к. 310.

Додаткова інформація в Секретаріаті Міжвідомчого центру з організації перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва тел./факс: (044) 285-62-89; (044) 285-51-82.

У разі бажання взяти участь у вищезазначеному конкурсному відборі звертатися до Регіональної робочої групи в Запорізькій області:

Читайте також

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області