Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Оголошення

Повідомлення щодо оприлюднення проєкту Програми економічного і соціального розвитку Запорізької області на 2023 рік та Звіту про стратегічну екологічну оцінку (СЕО)

26 грудня 2022 - 12:06

Повідомлення

щодо оприлюднення проєкту Програми економічного і соціального розвитку Запорізької області на 2023 рік  та Звіту про стратегічну екологічну оцінку (СЕО)

Запорізькою облдержадміністрацією розроблено проєкт Програми економічного і соціального розвитку Запорізької області на 2023 рік (далі –проєкт Програми 2023). На виконання вимог Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» проведено стратегічну екологічну оцінку проєкту Програми 2023, результати якої викладено у Звіті про стратегічну екологічну оцінку проєкту Програми 2023 (далі – Звіт про СЕО).

1. Повна назва документа державного планування, що пропонується, та стислий вигляд його змісту.

Проєкт Програми 2023 є документом державного планування місцевого рівня, яким визначається взаємоузгоджена та комплексна система заходів, спрямованих на подолання наслідків військової агресії російської федерації; прискореного відновлення, стабілізації економічного розвитку; забезпечення соціального захисту населення; створення сприятливих умов для діяльності усіх суб’єктів господарювання.

 2. Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування. 

Запорізька обласна рада.

3. Передбачувана процедура громадського обговорення, у тому числі:

а) дата початку та строки здійснення процедури

Громадське обговорення проєкту Програми та Звіту про СЕО проводиться у період з  26.12. 2022 по 26.01.2023 включно.

б) способи участі громадськості (надання письмових зауважень і пропозицій, громадські слухання тощо).

Зауваження і пропозиції подаються до Департаменту економічного розвитку і торгівлі Запорізької ОДА (на електронну адресу dert@zoda.gov.ua).

Письмові пропозиції подаються: фізичними особами – із зазначенням ПІБ, місця проживання, із особистим підписом; юридичними особами – із зазначенням найменування та місця знаходження. Анонімні зауваження та пропозиції не розглядаються.

в) дату, час і місце проведення запланованих громадських слухань (у разі проведення)

З урахуванням безпекової ситуації в області громадські слухання не передбачені.

г) орган, від якого можна отримати інформацію та адресу, за якою можна ознайомитися з проєктом документа державного планування, звітом про стратегічну екологічну оцінку та екологічною інформацією, у тому числі пов’язаною зі здоров’ям населення, що стосується проекту документа державного планування

З проєктом Програми 2023 рік та Звітом про СЕО можна ознайомитися у Департаменті економічного розвитку і торгівлі Запорізької ОДА за попереднім узгодженням за номером телефону +380951278222.

З екологічною інформацією, у тому числі пов’язаною зі здоров’ям населення можна ознайомитися у Департаменті захисту довкілля облдержадміністрації та у Департаменті охорони здоров’я  облдержадміністрації.

ґ) орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, його поштова та електронна адреса та строки подання зауважень і пропозицій

Департамент економічного розвитку і торгівлі Запорізької ОДА (електронна адреса dert@zoda.gov.ua), з  26.12. 2022 по 26.01.2023 включно.

д) місцезнаходження наявної екологічної інформації, у тому числі пов’язаною зі здоров’ям населення, що стосується проєкту документа державного планування

Департамент захисту довкілля облдержадміністрації.

Департаменті охорони здоров’я  облдержадміністрації.

4. Транскордонні консультації в рамках зазначеної процедури стратегічної екологічної оцінки не проводяться.

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області