Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Привітання з Різдвом Христовим генерального вікарія, єпископа-помічника Харківсько-Запорізької дієцезії Римо-Католицької Церкви Яна

25 грудня 2022 - 10:00

З Різдвом Христовим! 
Сьогодні ми святкуємо Різдво, свято, яке демонструє перемогу світла над темрявою, добра над злом. Свято, яке відзначається передусім у затишному родинному колі. 

Переважна більшість людей у світі святкують Різдво 25 грудня за новим стилем. Лише 6 із 15 православних церков, а також українські греко-католики користуються при цьому юліанським, а не григоріанським календарем та відзначають його 7 січня.  

До речі, враховуючи суспільний запит, Священний Синод ПЦУ постановив, що в окремих громадах богослужіння за чином свята Різдва Христового може бути звершене 25 грудня.

Цьогоріч багато українців змушено його зустрічати у зруйнованих домівках, без світла та опалення, або на фронті, захищаючи свою батьківщину від так званих «обіймів братського народу», який є православним лише за назвою, а насправді  несе смерть та руйнування.

Але наша сила у єдності, саме тому представники Духовної ради християнських церков м. Запоріжжя: римо-католики, православні, протестанти, разом вітають усіх мешканців області зі святом, бажаючи миру, здоров’я та злагоди, а головне – перемоги над ворогом.

Першими привітають нас з Різдвом Христовим римо-католики, а саме - генеральний вікарій, єпископ-помічник Харківсько-Запорізької дієцезії Римо-Католицької Церкви Ян Собіло. 

Від самого початку широкомасштабної російської агресії римо-католики надають благодійну допомогу десяткам тисяч нужденних, опікуються внутрішньо переміщеними особами та підтримують ЗСУ.Згодом естафету підхоплять представники інших християнських конфесій, які також займаються душпастирською опікою та гуманітарною допомогою.  

Хай здійсняться мрії всіх українців та Новонароджений Ісус принесе радість і затишок нашому героїчному народові.

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни