Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вже 8 192 особи отримали допомогу в “Пунктах Незламності”

26 грудня 2022 - 16:25

Питання організації та функціонування “Пунктів Незламності” під час дії воєнного стану обговорили на нараді очільника Запорізької ОВА з керівниками структурних підрозділів.

Постановою Кабінету Міністрів України затверджено порядок організації та функціонування “Пунктів Незламності”, який визначає вимоги щодо розгортання та їх діяльності у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з порушенням роботи системи життєзабезпечення.

Керівниця апарату ЗОВА Зінаїда Бойко наголосила, що “Пунктом Незламності” може бути приміщення будівлі, спеціально зведений намет або транспортний засіб, які передбачені для тимчасового перебування людей, та в яких створено і підтримуються умови, мінімально необхідні для збереження життя і здоров’я населення.

  • У разі тривалого аварійного відключення електроенергії, Пункти Незламності стануть острівцем безпеки, стабільності, тепла та нашої єдності, які функціонуватимуть цілодобово і безплатно для тимчасового перебування. З початку функціонування в Пунктах Незламності області надана допомога 8 192 особам, - зазначила посадовиця.

Крім “Пунктів Незламності”, які створені органами влади такими можуть вважатися відділення ДСНС, аптеки, АЗК, банки, магазини, відповідальний бізнес та інші об’єкти з генераторами. Всього на території Запорізької області станом на сьогодні створено 243 точки допомоги. 

Особливим попит мають “Пункти Незламності” на території Василівського та Пологівського районів, що пов’язано з наявними там умовами. 

  • Що стосується Запорізького району, наразі нам потрібно зосередити увагу на створенні цих точок у закладах культури, охорони здоров’я, установах соціального захисту населення та об’єктах відповідального бізнесу. Це, у разі виникнення критичної ситуації, дасть змогу прийняти та допомогти більшій кількості людей, - підкреслила Зінаїда Бойко.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн