Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Інноваційні технології в освітньому процесі: партнери з Південної Кореї передали школярам планшети для дистанційного навчання

24 січня 2023 - 16:00

З нагоди Міжнародного дня освіти, який традиційно відзначають 24 січня, відбулась урочиста передача планшетів для здобувачів освіти усієї області. Захід відбувся за участі заступника очільника ЗОВА Віталія Сиволапа, директорки Департаменту освіти і науки ЗОВА Людмили Бухаріної, голів районних військових адміністрацій та представників освітніх закладів обласного підпорядкування.

Так, закордонні партнери із Корейського агентства міжнародного співробітництва виділили гуманітарну матеріально-технічну допомогу для школярів з різних областей України. Як наголосила Людмила Бухаріна, це допоможе дітям більш зручно та швидко виконувати всі необхідні завдання під час дистанційного навчання. 

  • Для того, щоб освітній процес був якісним та ефективним Корейське агентство міжнародного співробітництва вирішило придбати вартісні та потужні планшети, які розподілили між школами регіону. Всього ми отримали 933 таких девайси. За їх допомогою учням буде легше та цікавіше навчатися, - зазначила директорка профільного Департаменту Людмила Бухаріна.

Так, в рамках програми Бердянська, Василівська, Запорізька, Мелітопольська районні військові адміністрації отримали у користування по 170 планшетів, Пологівська РВА - 174. Крім того, Запорізькій спеціалізованій школі-інтернату “Січовий колегіум” та Матвіївській загальноосвітній школі-інтернату передали по 10 одиниць девайсів. Запорізький обласний ліцей-інтернат “Захисник” та “Козацький ліцей” отримали по 7 планшетів. Ще 79 розподілили по інших закладах освіти. 

Наприкінці заходу, учні перевірили роботу планшетів, виконали тестові завдання, тим самим продемонстрували процес використання технологій в освітньому процесі.

  • Все, що ми робимо, ми робимо для наших дітей, адже вони наше майбутнє та наша надія. Запорізька обласна військова адміністрація опікується питанням створення безпечного освітнього простору. Зважаючи на причину запровадження онлайн-навчання, ми маємо створити всі належні технічні умови для учнів, - підкреслив Віталій Сиволап.

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області