Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області триває облаштування “Пунктів Незламності”

26 січня 2023 - 15:00

Сьогодні за участі першого заступника керівника Запорізької обласної військової адміністрації Геннадія Тімченка відбулася передача матеріальних цінностей для доукомплектування “Пунктів Незламності”, створених у громадах регіону. Першу партію допомоги отримало 20 територіальних громад.

  • У нас в громаді функціонує 4 “Пункти Незламності”. Відповідно до положень та інструкцій вони обладнані усім необхідним. Хоча відвідувачів не багато, але мешканці все ж іноді приходять, щоб зарядити телефон, випити чай або каву. Єдине, чого нам не вистачало - баків для води. Сьогодні нам передали 4 ємності, які розраховані на 250 літрів та 10 ємностей об’ємом 20 літрів, - розповіла голова Біленьківської сільської ради Світлана Зачепило. 

Як зазначив перший заступник керівника ЗОВА Геннадій Тімченко, 680 вогнегасників, 587 баків для води різного об’єму та 126 паливних каністр вдалося отримати від донорських організацій. Днями додаткову допомогу обласна влада планує передати ще низці територій. 

  • Ми отримали допомогу від наших партнерів, яку вирішили направити на створені громадами “Пункти Незламності”.  Зробили запити на громади, бюджетні заклади й потім сформували списки потреб та все розподілили. Все це потрібно для повноцінного обладнання тимчасових прихистків, де можуть перебувати люди у разі блекауту. Адже головними складовими якісного облаштування пунктів допомоги є наявність питної та технічної води, генераторів тощо. Під час довготривалих відключень електроенергії, люди матимуть змогу зв’язатися з близькими, попрацювати, зарядити гаджети та зробити гарячі напої, - підкреслив Геннадій Тімченко.

 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області