Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Три громади Запорізького району отримали шкільні автобуси

26 січня 2023 - 18:00

За участі Олександра Старуха відбулось урочисте вручення сертифікатів на шкільні автобуси для Біленківської, Тернувацької та Новоолександрівської громад. Передачу автобусів анонсував Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет під час свого робочого візиту до Запорізької області. Їх, у якості гуманітарної допомоги для України, передало Герцогство Люксембу́рг.

Так, для навчальних закладів, які знаходяться на підконтрольній території, передали по одному автобусу. У деяких навчальних закладах постала потреба в оновленні старих транспортних засобів, до того ж такий централізований підвіз дітей забезпечить доступність освіти. Крім того, частина автобусного парку була передана на потреби ЗСУ.

  • Ми не мали змогу розпочати змішану форму навчання, адже не могли підвозити дітей з різних населених пунктів нашої громади. Завдяки цьому транспортному засобу ми зможемо забезпечити хоча б одну годину очного навчання. До війни у нас був шкільний автобус, однак його ми віддали на потреби ЗСУ, - розповіла представниця Біленьківської громади Петрук Ірина.

Для того, щоб вчасно доставляти дітей з річних населених пунктів до школи, громади були вимушені замовляти послуги пасажироперевізників. Так, розповів, що попри дистанційну форму навчання, громади продовжують взаємодіяти, перевозити матеріально-технічну базу та людей.

  • Автобус буде на балансі громади тому ми можемо використовувати його для будь-яких цивільних потреб. Наприклад, у разі загострення ситуації, ми скористаємось ними для евакуації дітей у більш безпечні місця, - зазначив голова Новоолександрівської громади Олександр Корнієнко.

Через військову агресію рф проти України пошкоджено та зруйновано велику кількість закладів освіти, що загострило потребу у підвозі. Наразі, транспорт готовий до використання та чекає на своїх пасажирів.

  • Раніше ми з Міністром освіти і науки України домовились про передачу автобусів для громади, яка передала свій транспорт ЗСУ, а також громади, де зруйнували школу та для громади, де не було жодного автобуса. Я вдячний вашій позиції та активній роботі. Продовжуємо працювати, - зазначив Олександр Старух.

 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області