Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підтримка Запорізького регіону з боку міжнародних партнерів: у ЗОВА звітували про результати співпраці з іноземними донорами

30 січня 2023 - 14:00

Про плідну співпрацю з міжнародними організаціями та основні напрямки роботи структурних підрозділів говорили на нараді, яка пройшла під головуванням першого заступника керівника Запорізької обласної військової адміністрації Геннадія Тімченка. 

Так, начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Артур Бойко розповів, що з початком війни їхній підрозділ дещо змінив напрями діяльності. На сьогодні пріоритетними завданнями є залучення благодійної та технічної допомоги, робота з волонтерами й гуманітарними місіями. 

Посадовець додав, що активну участь у підтримці Запорізького регіону беруть: 

  • Всесвітня продовольча програма ООН, яка надала нужденним майже 1 500 000 продуктових наборів, зокрема, понад 220 тисяч осіб отримали грошові виплати. 

  • World Central Kitchen - забезпечили майже 850 тисяч ВПО та працівників служб, що виконують свою роботу під постійними обстрілами, гарячими обідами. 

  • Норвезька рада у справах біженців - передала 985 наборів для екстреного відновлення зруйнованого або пошкодженого житла, а також забезпечує постачання питної води до лікарень та певних районів Запоріжжя.

  • Запорізька обласна організація Товариства Червоного Хреста України - надала близько 400 тисяч продуктових наборів, понад 160 тисяч гігієнічних наборів, а також медикаменти, генератори, намети, зимовий одяг та інше.

Окрім цього, обласна військова адміністрація плідно співпрацює з такими фондами та організаціями як: “ЮНІСЕФ”, “USAID”, “Міжнародною організацією з міграції”, “БФ “Карітас Запоріжжя”, “Українським фондом швидкого реагування”, за підтримки IREX, а також Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців, які надають нашому регіону непродовольчу підтримку, у тому числі для облаштування “Пунктів Незламності” та укриттів.  

Під час наради Артур Бойко також зазначив, що ЗОВА активно залучає допомогу міжнародних донорів для проходження зимового періоду та подолання наслідків руйнувань. Так, протягом 2022 року Запорізька область отримала 237 генераторів, 27 з яких - генератори сонячної енергії. Крім того, для сталого функціонування закладів розміщення внутрішньо переміщених осіб та “Пунктів Незламності” отримано вогнегасники, ємності для води, каністри для пального тощо. 

Територіальним громадам, які страждають від збройної агресії рф систематично надається допомога у вигляді будівельних матеріалів для здійснення першочергових аварійно-ремонтних робіт. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 400 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 781-го дня війни

Другий день поспіль рашисти травмують мирних мешканців прифронтового Гуляйполя