Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область готується отримати 15 модульних котелень

1 лютого 2023 - 15:10

Про встановлення твердопаливних модульних котелень в закладах охорони здоров’я говорили на нараді, яка відбулась під головуванням першого заступника начальника ЗОВА Геннадія Тімченка.

В нараді також взяли участь директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Віталій Литвиненко, директор Департаменту захисту довкілля Сергій Карпій, директор Департаменту охорони здоров’я Олексій Кулинич, а також представники лікувальних установ.

Завдяки міжнародній співпраці та участі в проєкті «Енергетична Безпека», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID),  для сталого проходження зимового періоду в умовах збройної агресії росії, Запорізькому регіону міжнародні донори планують надати 34 модульні котельні. Таку кількість визначено після фахового опрацювання потреб закладів охорони здоров’я області.

Так, USAID вже поінформувало про готовність постачання першої партії 15 модульних котелень до березня 2023 року. З них 3 котельні будуть направлені до обласних закладів, а 12 - до міських. 

  • Сьогодні в Україні склалася особлива ситуація, яка вимагає від нас створення резервних варіантів постачання комунальних послуг. В умовах, коли країна зазнає нещадних ударів ворога, заклади можуть залишитися без електро-, водо- та теплопостачання. Встановлення модульних котелень дозволить зменшити залежність від централізованого теплопостачання та у разі потреби переключитися на незалежні джерела енергії. Вони забезпечать пацієнтів теплом та слугуватимуть тимчасовим засобом обігріву, - підкреслив Геннадій Тімченко.

Для встановлення твердопаливних модульних котелень закладам потрібно звернутися до проєктних організацій та надати всю необхідну документацію. У тісній співпраці з комунальними службами це буде можливо зробити у найкоротші терміни.

Під час наради присутні керівники лікарень звернули увагу на особливості розміщення таких котелень: необхідно забезпечити місце для зберігання обладнання та паливних матеріалів, отримати дозволи й найняти персонал з відповідними навичками. У цей час, фінансування на проєктно-кошторисну документацію та проведення робіт для медичних закладів планують виділити з обласного бюджету.


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку