Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обстріляні школа, квартири та будинки мирного населення: на Запоріжжі поліція задокументувала воєнні злочини рашистів

25 лютого 2023 - 14:40

Гуляйполе, Оріхів, Комишуваха, Степногірськ та прилеглі населені пункти Запорізького регіону знову зазнали ворожих ударів. Упродовж двох діб російські війська нещадно нищили об’єкти житлової та цивільної інфраструктури. Одна людина травмована.

23 та 24 лютого злочинна армія рф нанесла 187 ударів, з них - 167 з артилерійських устрановок по Гуляйполю, Оріхову, Малинівці, Новоданилівці, Білогір‘ю, Червоній Криниці, Святопетрівці, Чарівному, Новоандріївці, Ольгівському, Малій Токмачці, Полтавці, Павлівці, Залізничному, Темирівці  Пологівського району, Кам‘янському, Лук’янівському, Степовому, Степногірську, Малим Щербакам Василівського району та Таврійському, Новояковлівці, Комишувасі Запорізького району. Авіацію, БПЛА та реактивні системи залпового вогню ворог застосовував переважно по території Пологівщини.

  Під час обстрілу Степногірська «градами» окупанти частково зруйновали будівлю загальноосвітної школи та територію подвір’я. Уламками посічені стіни, потрощені вікна, пошкоджені класні аудиторії та шкільне майно.

Від ворожого вогню аналогічних руйнацій зазнали квартири місцевої багатоповерхівки та складське приміщення сільськогосподарського підприємства.

Унаслідок обстрілу травмувався 69-річний місцевий мешканець. Чоловік, рятуючись від рашистських снарядів, пошкодив ногу та не міг самотужки дістатися до найближчого укриття. Поліцейські оперативно зреагували та доставили постраждалого до найближчого медичного закладу.

«визволителі» не полишають спроб «звільнити» мешканців Гуляйпільської та Оріхівської територіальних громад від нажитого роками майна та продовжують нищити домівки мирних жителів. Також вибиті вікна та двері в оселях мешканців Таврійського, Новояковлівки та Комишувахи Запорізького району. Пошкоджена прибудинкова територія, транспортні засоби та сільськогосподарська техніка.

Усі факти збройної агресії задокументовані правоохоронцями. За зібраними доказовими матеріалами слідчі поліції та УСБУ відкрили кримінальні провадження за статтею 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку