Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформація для ВПО

Запорізька ОВА та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців підписали Меморандум про взаєморозуміння

7 березня 2023 - 18:00

Начальник Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко зустрівся з делегацією УВКБ ООН у справах біженців на чолі з Кароліною Ліндхольм Біллінг. У заході також взяли участь Голова саб-офісу в м. Дніпро Октавіан Мохореа й начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ЗОДА Артур Бойко.

Очільник регіону наголосив, що ворог продовжує обстрілювати житлові будинки та руйнувати об’єкти інфраструктури. Після терористичної атаки на п’ятиповерхівку у центрі Запоріжжя постраждалі мешканці край потребують допомоги. 

  • Хочу подякувати УВКБ ООН за підтримку нашого регіону у надскладні часи. Дійсно, є багато проблемних питань, які можливо розв’язати разом. Будемо плідно працювати над цим та наближати довгоочікувану перемогу, - сказав керівник ЗОВА Юрій Малашко.

Під час зустрічі представниця УВКБ ООН у справах біженців  розповіла про візит до зруйнованого ворогом будинку та окреслила основні напрямки роботи організації. Міжнародні гості також запевнили, що вони надаватимуть всебічну допомогу й після деокупації територій. Адже одне з ключових завдань для всіх - забезпечити повернення вимушених переселенців додому.

  • Програма діяльності УВКБ ООН насамперед спрямована на сферу захисту громадян, які постраждали внаслідок воєнного конфлікту. Наші фахівці надають як юридичну допомогу, так і психосоціальну. Окрім цього, люди можуть отримувати грошову та непродовольчу підтримки, зокрема, ми допомагаємо з будівельними матеріалами для відновлення домівок після ракетних обстрілів, - розповіла представниця УВКБ ООН у справах біженців

На завершення зустрічі начальник ЗОВА Юрій Малашко та Кароліна Ліндхольм Біллінг підписали Меморандум про взаєморозуміння. Документ визначає процедурні основи співпраці між Сторонами з метою впровадження спільних дій і реалізації проєктів задля надання підтримки постраждалим від конфлікту, внутрішньо переміщеним особам та тим, хто повертається до своїх місць проживання.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств