Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Начальник Запорізької ОВА відвідав військовий структурний підрозділ

11 березня 2023 - 14:50

У рамках робочої поїздки Юрій Малашко ознайомився з функціонуванням територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Очільник регіону показали наслідки обстрілів, а також відзвітували щодо забезпечення функціонування служб, які забезпечують прийом поповнення. 

  • Основне завдання збірного пункту - це формування команд та відправлення їх до війська. У зв’язку з цим, у нас є необхідність розміщувати військовозобов'язаних як на декілька годин, так і на декілька діб. Тому, ми зробили велику роботу для того, щоб хлопці могли з комфортом очікувати на своє відправлення на службу. У центрі комплектування обладнали місця для прийому їжі, також за новітніми стандартами облаштували кімнати для відпочинку, провели ремонт у санвузлах, встановили пральні машини тощо, - розповів заступник начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки з морально-психологічного забезпечення, підполковник Андрій Якунін. 

Окрім цього, представники збірного пункту доповіли керівнику ЗОВА щодо формування 415 окремого стрілецького батальйону. На сьогодні його комплектування повністю завершено. Особовий склад батальйону вже проходить як індивідуальну підготовку, так і бойове злагодження на території Запорізької області. 

  • Наше головне завдання – забезпечити необхідний рівень обороноздатності регіону й держави. У зв’язку з військовою агресією рф проти України формування Запорізького батальйону допоможе зупинити спроби ворога зламати оборону, а також звільнити захоплені території. Віримо в наших хлопців, тримаймо стрій та наближаємо довгоочікувану перемогу разом, - підсумував керівник Юрій Малашко.

 

 

Набір у добровольчі формування триває. У Запорізькій області працюють два ЦНАПи, у яких представники НГУ, ДПСУ та НПУ можуть відповісти на запитання та допомогти визначитись з підрозділом:

  • бульвар Центральний, 27;

  • вул. Світла, 2/просп. Інженера Преображенського, 1.

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни