Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

“Степові вовки” отримали відзнаки за захист Запорізького напрямку

14 березня 2023 - 16:00

Начальник Запорізької ОВА вручив нагороди бійцям ротно-тактичної групи “Степові вовки”, які стоять на захисті України від початку війни з російською федерацією.

Головні задачі добровольчого бойового підрозділу - це захист  суверенітету та територіальної цілісності України від навали агресора. Його було сформовано ветеранами-добровольцями, які за віком, через бойові травми або за іншими причинами не змогли вступити в ряди регулярної армії,  а тому обрали власний шлях боротьби з російськими загарбниками.

Нині формування бере безпосередню участь в бойових діях на передньому краї на території Запорізької області, проводить аеророзвідку, проводить практичне навчання для бійців, допомагає силам територіальної оборони.

  • Хочу особисто привітати кожного з вас. Ви - уособлення мужності, сміливості та відданості. Я був дотичний до подій 2014 року і пам’ятаю, як проходило бойове злагодження та як усі ми почали виборювати свою волю та незалежність. Бережіть себе, а волю ми здобудемо! Слава Україні! Слава нашим захисникам!", - привітав захисників Юрій Малашко.

Начальник обласної військової адміністрації подякував за мужність,  самовідданість, виявлені у захисті українського народу та державності й нагородив військовослужбовців РТГ "Степові Вовки". Розпорядженням голови Запорізької обласної державної адміністрації за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу й з нагоди Дня українського добровольця відзначено особовий склад Добровольчого формування Запорізької територіальні громади підрозділу РТГ “Степові вовки” нагородили медалями “За розвиток Запорізького краю”, а також подяками голови Запорізької обласної державної адміністрації.

Крім цього, керівник запорізького сектору Міністерства у справах ветеранів України передав очільнику Запорізької ОВА “Книгу пам’яті добровольців”. Тут записані всі герої, які були у складі “Правого сектору”, Карпатської січі, ОУН, добровольчої армії “Айдар” та Донбасу та загинули за незалежність України у 2014-2015 роках загинули за незалежність України. Присутні вшанували пам’ять добровольців, що загинули у боротьбі проти терористичного режиму рф хвилиною мовчання.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників