Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Малашко про оперативну ситуацію в регіоні

14 березня 2023 - 16:50

Начальник Запорізької обласної військової адміністрації в етері всеукраїнського телемарафону "Єдині новини" розповів про інтенсивність обстрілів, евакуацію мирного населення та ситуацію на лінії вогню.

За минулу добу зафіксовано 109 ворожих ударів та 46 руйнувань будинків та об’єктів інфраструктури. Так, вчора ворог обстріляв село Зарічне, внаслідок чого було поранено 80-річну жінку. 

Як зазначив Юрій Малашко, велика частина жителів запорізьких громад виїхала в обласний центр.  Продовжується евакуаційна робота, курсують евакуаційні потяги. Близько сотні людей щоденно виявляють бажання та вирушають у глиб країни: 

  •  Болючим залишається питання проживання людей на лінії зіткнення. Через різні причини частина жителів прифронтових громад не полишає свої домівки, серед них є і діти. Спільно з Міністерством реінтеграції продовжуємо працювати над цим питанням. Обов'язковій евакуації за законодавством підлягають лише діти у Бахмуті, а на теренах Запорізької області ми лише вмовляємо родини переїхати. 

Попри всі заяви загарбник не розблокував пропускний пункт у Василівці. З 19 грудня минулого року росіяни не випускають мирних українців з окупації. За цей період окупантами було відзнято кілька пропагандистських роликів ніби-то “депортації” громадян України через проукраїнські погляди, але вони не дісталися українських блокпостів.

- Скоріше за все ці показові вистави закінчуються “підвалами” для наших громадян. Але ми разом з Об'єднаним центром з координації пошуку та звільнення незаконно позбавлених волі осіб внаслідок збройної агресії рф при СБ України  працюємо над звільненням всіх в'язнів, - запевнив очільник ЗОВА. 

 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області