Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У ЗОВА пояснили як відбуваються нарахування за спожиту електричну енергію на тимчасово окупованих територіях або в зоні ведення бойових дій

20 березня 2023 - 14:55

На нараді очільника Запорізької ОВА Юрія Малашка з керівниками територіальних громад області обговорили питання щодо порядку визначення обсягів розподілу електричної енергії в умовах воєнного стану на території Запорізької області, у тому числі на тимчасово окупованих територіях або в зоні ведення активних бойових дій. До заходу також долучилися представники структурних підрозділів облдержадміністрації та ПАТ «Запоріжжяобленерго».

В умовах воєнного стану обсяги споживання визначаються з дотриманням вимог Кодексу комерційного обліку електричної енергії (ККОЕЕ), Правил роздрібного ринку електричної енергії (ПРРЕЕ) та Положення про особливості постачання електричної енергії споживачам та розрахунків між учасниками роздрібного ринку електричної енергії у період дії в Україні воєнного стану, затвердженого наказом Міністерства енергетики України від 13.04.2022 №148.

Комерційний директор ПАТ «Запоріжжяобленерго» Віктор Мітченко зазначив, що у більшості випадків наразі відсутня можливість фіксувати або отримувати від споживачів покази лічильників, що розташовуються на тимчасово окупованих територіях. Разом з цим, якщо користувач передає покази або у разі автоматичної передачі даних, нарахування відбуваються згідно з показниками лічильника. У випадку відсутності фактичних показників лічильника нарахування відбувається за середньодобовим споживанням в аналогічному періоді попереднього року iз застосуванням коригуючого коефіцієнта приросту/зниження споживання електричної енергії. У разі ж відсутності відпуску електричної енергії споживачам від певного вузла/району/області електричних мереж оператора системи або пошкодження/руйнування електроустановки споживача до непридатного для споживання стану, нарахування приймаються рівними нулю.

Віктор Мітченко пояснив, що у разі незгоди споживача з визначеними обсягами споживання електричної енергії та після надання фактичних показів (фото/ відео) чи після скасування воєнного стану - виконується перерахунок з урахуванням фактичних показників лічильника.

Також фахівець зазначив, що станом на березень з 1090 договорів з бюджетними установами, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях або в зоні ведення бойових дій, припинено відносини та розрахунки з 995 споживачами. З 95 чинних договорів по 10 надаються акти про спожиту електроенергію, по інших 85 нарахування відбувається за середньодобовим споживанням в аналогічному періоді попереднього року із застосуванням коригуючого коефіцієнта приросту/зниження споживання електричної енергії.


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни