Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Малашко вручив спеціальні бронежилети медикам прифронтової громади

23 березня 2023 - 17:15

Начальник ЗОВА відвідав незламну Гуляйпільську громаду, яка з перших днів війни потерпає від ворожих обстрілів. Тут майже не залишилось ні однієї вцілілої будівлі, а місцеві мешканці вже рік живуть без світла, газу та води. 

У рамках візиту очільник регіону побував у місцевій лікарні, поспілкувався з керівництвом закладу та медичним персоналом, водночас обговорили проблемні питання й основні потреби. 

Юрій Малашко також вручив медикам 10 спеціальних бронежилетів, які Запорізька обласна військова адміністрація отримала від громадської організації “Львівський оборонний Кластер”.  

  • Ворог постійно веде обстріли, тому бронежилети для медиків край потрібні. В таких надскладних умовах ми працюємо вже фактично рік. Ми ведемо амбулаторний прийом хворих, надаємо необхідну допомогу та консультації. Окрім цього, наші медики виїжджають на виклики. Так, в нашому закладі залишаються працювати 8 лікарів, медичні сестри та молодший персонал, - повідомив директор міської лікарні Валерій Лелик. 

Якісні бронежилети допоможуть не лише зберегти життя медичних працівників, але й швидко надати допомогу людям, якщо буде вестися обстріл. Їх цінність полягає у великій площі захисту тіла від первинних та вторинних уламків від артобстрілів. Бронежилети мають вагу приблизно 4 кілограми й насамперед захищають спину і грудну клітину. Окрім цього, у засобах захисту є додаткові кишені, щоб носити необхідне та яскраві розпізнавальні знаки медичної служби.

  • Під час виконання своїх завдань медики зможуть захиститися від осколкових поранень, уламків скла тощо. До того ж вони дуже зручні у повсякденному використанні, не заважатимуть вільно рухатись та виконувати всі необхідні маніпуляції в медичному спецтранспорті. Сподіваємося, що найближчим часом буде деокупація й наші герої-лікарі повернуться до звичного життя та роботи. А доки, завдяки їхній сміливості й витримці медична система продовжує працювати, навіть у прифронтових населених пунктах, - наголосив керівник ЗОВА Юрій Малашко.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць