Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Малашко відвідав “Пункти Незламності” в Гуляйпільській громаді

24 березня 2023 - 09:50

Начальник Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко разом з головою Пологівської РВА Артуром Крупським перевірили функціонування  “Пунктів Незламності” в Гуляйпільській громаді. 

Деякі з них облаштовані на базі лікарняного закладу та у підвальному приміщенні багатоповерхівки. Тут є ліжка, ковдри, продукти та речі першої потреби. Людмила - місцева мешканка прифронтового міста розповіла, що ворог майже вщент зруйнував її будинок. Тому жінка знайшла прихисток у “Пункті Незламності”, в якому довелося перезимувати та через безпекову ситуацію залишитися жити й до сьогодні. 

  • В нашому прихистку тепло, нам взимку виділяли дрова, якими ми топимо “буржуйку”. Продукти, питна вода також все є, організований й підвіз технічної води. Звичайно, бувають перебої з мобільним зв’язком, але ми тримаємося. Навіть розгорнули тут наш державний прапор, адже очікуємо на скорішу перемогу та звільнення територій від ворога. Це - найголовніше, - наголосила мешканка Гуляйпільщини. 

Юрій Малашко також зазначив, що обласна влада вже працює над удосконаленням плану відновлення Запорізького регіону. Окрім цього, Уряд прийняв закон щодо надання компенсації за пошкоджене та зруйноване майно. Так, українці зможуть отримати відповідний сертифікат на купівлю нового житла або грошову компенсацію. 

  • Все зруйноване - відбудуємо. Головне, це деокупація територій та збереження життів наших людей. Сьогодні історичний момент, щоб відновити зруйновані населені пункти за новими технологіями й повністю позбавитися від радянських стандартів. Водночас ми вже працюємо над планами реконструкції області. Тож, тримаймо стрій та чекаємо на скорішу перемогу, - підсумував начальник ОВА Юрій Малашко. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн