Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Фахівці продовжують роботу з ліквідації наслідків ворожих обстрілів

27 березня 2023 - 12:30

На сьогодні, 27 березня, через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання без електропостачання 24 009 споживачів у 70 населених пунктах Запорізької області.

Протягом 24-26 березня ПАТ «Запоріжжяобленерго» відновило енергопостачання 5 773 споживачів.На Оріхівщині енергетики заживили 4 228 домогосподарств та юридичних осіб, що знеструмлювалися через ворожі обстріли.

По м. Запоріжжя загалом було відновлено енергопостачання 515 абонентів, що переривалося внаслідок технологічних порушень в електромережах. Також були усунуті 6 одиничних відключень.

Фахівці Вільнянського міжрайонного РЕМ повернули світло 24 споживачам, що знеструмлювалися через пошкодження електроопори внаслідок ДТП.

По решті території обслуговування ПАТ «Запоріжжяобленерго» – без змін. Запорізький РЕМ – без відключень. По Гуляйпільському районному відділенню, а також по Степногірській дільниці через активні бойові дії та відсутність доступу до місць пошкодження електромереж аварійно-відновлювальні роботи не проводилися, нових відключень не зафіксовано.

На ранок в Запоріжжі мають місце 2 одиничних відключення. Аварійно-відновлювальні роботи тривають.

По Василівському, Михайлівському, Бердянському, Приморському, Мелітопольському, Якимівському, Веселівському, Кам’янсько-Дніпровському, Токмацькому, Більмацькому та Розівському районним відділенням через дії місцевої окупаційної «влади» доступу до електромереж та актуальної інформації щодо їх стану ПАТ «Запоріжжяобленерго» не має.

За минулу добу ситуація із газопостачанням змін не зазнала. За інформацією АТ «Запоріжгаз» на сьогодні на підконтрольних територіях області без газопостачання знаходиться 14 879 побутових споживачів у 37 населених пунктах.

Аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень та з урахуванням безпекової ситуації.По ПрАТ «Мелітопольгаз» та тимчасово окупованим територіям області актуальна інформація щодо стану газопостачання відсутня.

За минулу добу інформація про пошкодження об'єктів водопровідно-каналізаційного господарства не надходила. За наявною інформацією на сьогодні на підконтрольних територіях області внаслідок бойових дій та обстрілів без централізованого водопостачання залишаються 13 населених пунктів Василівського та Пологівського районів. Залишаються пошкодженими 11 об’єктів (у т.ч. 3 каналізаційні насосні станції, 6 артезіанських свердловин, 2 водонапірні башти), 200 метрів водопровідних та 40 метрів каналізаційних мереж.

Аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень та з урахуванням безпекової ситуації.

З початку збройної агресії рф у м. Запоріжжя внаслідок обстрілів вибуховими хвилями були пошкоджені віконні прорізи (розбите скло, пошкоджені рами) на 19 котельнях, 3 центральних теплових пунктах та насосних.На центральній котельні м. Вільнянськ внаслідок обстрілу також були пошкоджені віконні прорізи (розбите скло, пошкоджені рами).

Для можливості здійснення господарської діяльності та забезпечення безпечних умов праці персоналу на всіх котельнях, теплових пунктах та насосних пошкоджені віконні прорізи були тимчасово закриті плитами ОSB.

За наявною інформацією на сьогодні внаслідок бойових дій у населених пунктах області повністю зруйновано або частково пошкоджено 4 651 домоволодіння.

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна