Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Тісна співпраця обласної влади та підприємців: Запорізький край тримає надійний тил доки захисники тримають оборону

27 березня 2023 - 14:40

Шляхи подолання проблемних питань запорізького бізнесу у воєнний час обговорили під час спільної наради керівників області, міста, підприємств, організацій Запорізької області.

На запрошення голови Ради Запорізької обласної федерації роботодавців Олександра Головка у заході взяв участь перший заступник голови ЗОДА Геннадій Тімченко та начальник Управління стратегічних галузей виробництва ЗОВА Євген Чаплигін.

Обласна влада оперативно реагує на на наявні виклики, які в умовах сьогодення негативно впливають на виробничий сектор регіону. Так, опрацьовано питання щодо надання допомоги з часткового безробіття підприємствам та пришвидшення бронювання співробітників в Запорізькій області.

Одним з важливих проблемних питань була неможливість здійснення міжнародних розрахунків між Європою та підприємствами Запорізької області. Через некоректні трактування статусу для Запорізької області було введено обмеження на валютні розрахунки. Наразі проблематика блокування іноземними банками транзакцій юридичних осіб, зареєстрованих на всій території Запорізької області в більшій частині вже вирішена, крім окремих випадків, які на сьогодні опрацьовуються.  

“Завдяки зверненням підприємств ми розв'язуємо нагальні питання, які виникають у нашому регіоні у воєнний час. Я дуже вдячний всім роботодавцям, які продовжують працювати в Запорізькій області та невпинно допомагають наближати перемогу. Підприємства оперативно реагують на всі звернення влади, допомагають покращувати обороноздатність нашої області. Саме завдяки вашій підтримці, патріотів України, захисники Запорізького напрямку тримають оборону, а ворог вже рік не може просунутися”, - позначив Геннадій Тімченко.

Під час наради Олександр Головко закликав підприємства обʼєднати зусилля й разом витримати виклики сьогодення. Задля цього було прийнято рішення створити Раду директорів підприємств та організацій при Запорізькій обласній федерації роботодавців. До новоствореної структури увійшли 22 провідні підприємства Запоріжжя.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств