Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Як живе Степногірська громада: Юрій Малашко завітав до прифронтових жителів, які досі не покинули небезпечну територію

29 березня 2023 - 17:20

Попри злободенні труднощі, що виникли внаслідок збройної агресії рф, постійні ворожі обстріли, руйнування житлового фонду й об’єктів критичної інфраструктури, близько тисячі місцевих мешканців, понад 60 з яких - діти, залишаються у Степногірську.

З робочим візитом начальник Запорізької обласної військової адміністрації відвідав місця регулярних “прильотів”, зокрема дитячий садок, на територію якого росіяни неодноразово цілили своїми ракетами. Вперше ворог ударив по території будівлі ще влітку. На щастя, тоді обійшлося без жертв, а збитки суттєві - вибиті вікна, пошкоджений дах.

  • Місцева влада виділила будівельні матеріали, які передали міжнародні донори. З їх допомогою ми змогли провести мінімальні ремонтні роботи, закрити пошкоджені вікна. Розуміємо, що росіяни гатять по мирних мешканцях і зможуть поцілити знову, тому створюємо запаси ДСП та плівки. Сподіваємось, що незабаром усе завершиться і ми зможемо відновити роботу садочка для наших дітей, - говорить в.о. директора установи.

Крім цього, Юрій Малашко відвідав пункт видачі швидкої продовольчої допомоги, де зберігається запас їжі та речі першої необхідності. Загартовані війною місцеві жителі розповідають, що всього вистачає, є електрозабезпечення та навіть є невелика бібліотека, здійснюється постійний підвіз води: “Жити складно, але можливо. Аби скоріше настала наша перемога”, - зазначають місцеві мешканці.

Значну підтримку степногірцям та мешканцям сусідніх населених пунктів надають керівництво й працівники селищної ради, які попри небезпеку залишаються на місці та шукають шляхи розв’язання нагальних питань.

Секретар Степногірської селищної ради Тетяна Лукашук говорить, що переважна кількість людей, що залишаються - це пенсіонери. Завдяки підтримці обласної влади та міжнародних партнерів місцева влада оперативно реагує на запити громадян та задовольняє нагальні потреби. Посадовиця зазначила, що всі мешканці чекають на закінчення бойових дій, а допоки всі продовжують пристосовуватись та працювати на благо громади в складних умовах сьогодення.

  • З перших днів війни Степногірськ взяв на себе удар. Через своє географічне положення цей населений пункт зазнає постійних обстрілів. Ми намагаємось всебічно підтримати людей, що все ще залишаються тут, однак, звертаю увагу, що найкращий спосіб убезпечити себе - виїхати у більш спокійні місця. Особливо це стосується родин із дітьми. Степногірськ, як і всі ми, очікує на скоріше звільнення від загарбників та відбудову. Все, що нам потрібно - це перемога, - наголошує Юрій Малашко.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області