Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Питання грошового забезпечення працівників підприємств та шляхи розв’язання новоутворених боргів: обласна профільна Комісія провела чергове засідання

30 березня 2023 - 13:10

За участі заступника голови ЗОДА Віталія Сиволапа відбулось засідання обласної Комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати.  

До наради долучилися профільні керівники структурних підрозділів ЗОДА, за якими закріплені підприємства - боржники, а також представники ГУ Пенсійного фонду України в Запорізькій області, Фонду державного майна та інших дотичних установ. 

Як зазначили члени Комісії, загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати по Запорізькій області у січні 2023 року зросла на 2,8 млн грн і на 01 лютого 2023 року складала 109,3 млн грн.

Так, найбільша заборгованість спостерігається на 5 підприємствах державного сектору економіки регіону - 94,3 млн грн або 86% від загальної суми боргу. На підприємствах приватної форми власності сума невиплаченої заробітної плати в січні цього року зменшилась на 2,5 млн грн та на сьогодні складає 9,1 млн грн. 

Що стосується комунальної сфери регіону, наразі борг перед працівниками становить 5,9 млн грн. Проте найбільша сума обліковується  у КП “Водоканал” Запорізької обласної ради - 99,7%.

Окрім цього, у ході засідання присутні розглянули питання обов’язкових платежів перед ГУ Пенсійного фонду в Запорізькій області. Світлана Жмурко повідомила, що станом на 1 березня 2023 року заборгованість зросла на 77,1 млн грн або на 7,3 %, що склало 1137,3 млн грн. Такі зміни відбулися у зв’язку з несплатою зобов’язань по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставлення пільгових пенсій підприємствами, які перебувають у процедурі банкрутства й державними підприємствами, що знаходяться в процедурі приватизації.

За підсумками засідання обласної Комісії прийнято рішення головам районних військових адміністрацій спільно з виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад організувати роботу щодо отримання графіків погашення заборгованості з заробітної плати по кожному підприємству, а також забезпечити контроль з їх виконання. 

Керівникам структурних підрозділів ЗОДА відповідно до закріплення підприємств - боржників продовжити роботу з центральними органами виконавчої влади щодо розв’язання проблемних питань у державному секторі економіки. 

Своєю чергою, керівникам підприємств доручено вжити відповідних заходів для стабілізації грошового забезпечення працівників та не допускати утворення боргів надалі. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя