Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Про стан надання комунальних послуг на території Запорізької області

31 березня 2023 - 15:20

На сьогодні, 31 березня, через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання без електропостачання 24 692 споживачі у 71 населеному пункті Запорізької області.Протягом минулої доби ПАТ «Запоріжжяобленерго» відновило енергопостачання 121 запорізької родини, що були знеструмлені на минулий ранок.

На жаль, вчора бойові дії спричинили нові пошкодження в Оріхівських електромережах, внаслідок чого було порушено енергоживлення ще 8 споживачів. Проведення аварійно-відновлювальних робіт залежить від безпекової ситуації.

Цієї ночі внаслідок ворожих обстрілів без енергопостачання залишились 674 абоненти в одному з населених пунктів Запорізького району. Аварійно-відновлювальні роботи тривають.

По решті території обслуговування ПАТ «Запоріжжяобленерго» – без змін. Вільнянський міжрайонний РЕМ – без відключень. По Гуляйпільському районному відділенню, а також по Степногірській дільниці через активні бойові дії та відсутність доступу до місць пошкодження електромереж аварійно-відновлювальні роботи вчора не проводилися, нових відключень не зафіксовано.

На ранок по м. Запоріжжя мають місце 3 одиничних відключення. Аварійно-відновлювальні роботи тривають.

По Василівському, Михайлівському, Бердянському, Приморському, Мелітопольському, Якимівському, Веселівському, Кам’янсько-Дніпровському, Токмацькому, Більмацькому та Розівському районним відділенням через дії місцевої окупаційної «влади» доступу до електромереж та актуальної інформації щодо їх стану ПАТ «Запоріжжяобленерго» не має.

За минулу добу ситуація із газопостачанням змін не зазнала. За інформацією АТ «Запоріжгаз» на сьогодні на підконтрольних територіях області без газопостачання знаходиться 14 632 побутових споживача у 37 населених пунктах.

Аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень та з урахуванням безпекової ситуації.По ПрАТ «Мелітопольгаз» та тимчасово окупованим територіям області актуальна інформація щодо стану газопостачання відсутня.

За минулу добу інформація про пошкодження об'єктів водопровідно-каналізаційного господарства не надходила. За наявною інформацією на сьогодні на підконтрольних територіях області внаслідок бойових дій та обстрілів без централізованого водопостачання залишаються 11 населених пунктів Василівського та Пологівського районів. Залишаються пошкодженими 11 об’єктів (у т.ч. 3 каналізаційні насосні станції, 6 артезіанських свердловин, 2 водонапірні башти), 200 метрів водопровідних та 40 метрів каналізаційних мереж.

Аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень та з урахуванням безпекової ситуації.
З початку збройної агресії рф у м. Запоріжжя внаслідок обстрілів вибуховими хвилями були пошкоджені віконні прорізи (розбите скло, пошкоджені рами) на 19 котельнях, 3 центральних теплових пунктах та насосних.На центральній котельні м. Вільнянськ внаслідок обстрілу також були пошкоджені віконні прорізи (розбите скло, пошкоджені рами).

Для можливості здійснення господарської діяльності та забезпечення безпечних умов праці персоналу на всіх котельнях, теплових пунктах та насосних пошкоджені віконні прорізи були тимчасово закриті плитами ОSB.

За наявною інформацією на сьогодні внаслідок бойових дій у населених пунктах області повністю зруйновано або частково пошкоджено 4 713 домоволодінь.

Читайте також

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі