Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Про стан надання комунальних послуг на території Запорізької області

1 квітня 2023 - 10:20

На сьогодні, 01 квітня, через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання без електропостачання 25 618 споживачів у 72 населених пунктах Запорізької області.

Протягом минулої доби ПАТ «Запоріжжяобленерго» відновило енергопостачання 674 абонентів в одному населеному пункті Запорізького району, що були знеструмлені минулої ночі.

Також у м. Запоріжжя усунуті 3 одиничні відключення, що мали місце на минулий ранок.

На жаль, бойові дії спричинили нові пошкодження в Оріхівських електромережах, внаслідок чого було порушено енергоживлення ще 1 502 споживачів. Крім того, було знеструмлено 98 абонентів у 2 населених пунктах Василівського району. Проведення аварійно-відновлювальних робіт залежить від безпекової ситуації.

Також на ранок по м. Запоріжжя мають місце 3 одиничні відключення. Аварійно-відновлювальні роботи тривають.

По Василівському, Михайлівському, Бердянському, Приморському, Мелітопольському, Якимівському, Веселівському, Кам’янсько-Дніпровському, Токмацькому, Більмацькому та Розівському районним відділенням через дії місцевої окупаційної «влади» доступу до електромереж та актуальної інформації щодо їх стану ПАТ «Запоріжжяобленерго» не має.

За інформацією АТ «Запоріжгаз» на сьогодні на підконтрольних територіях області без газопостачання знаходиться 14 633 побутових споживача у 37 населених пунктах.

Вчора у м. Запоріжжя внаслідок обстрілу було пошкоджено газопровід низького тиску. Без газопостачання залишився 1 побутовий споживач.

Аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень та з урахуванням безпекової ситуації.

По ПрАТ «Мелітопольгаз» та тимчасово окупованим територіям області актуальна інформація щодо стану газопостачання відсутня.

За минулу добу інформація про пошкодження об'єктів водопровідно-каналізаційного господарства не надходила. За наявною інформацією на сьогодні на підконтрольних територіях області внаслідок бойових дій та обстрілів без централізованого водопостачання залишаються 11 населених пунктів Василівського та Пологівського районів. Залишаються пошкодженими 11 об’єктів (у т.ч. 3 каналізаційні насосні станції, 6 артезіанських свердловин, 2 водонапірні башти), 200 метрів водопровідних та 40 метрів каналізаційних мереж.

Аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень та з урахуванням безпекової ситуації.

З початку збройної агресії рф у м. Запоріжжя внаслідок обстрілів вибуховими хвилями були пошкоджені віконні прорізи (розбите скло, пошкоджені рами) на 19 котельнях, 3 центральних теплових пунктах та насосних.

На центральній котельні м. Вільнянськ внаслідок обстрілу також були пошкоджені віконні прорізи (розбите скло, пошкоджені рами).

Для можливості здійснення господарської діяльності та забезпечення безпечних умов праці персоналу на всіх котельнях, теплових пунктах та насосних пошкоджені віконні прорізи були тимчасово закриті плитами ОSB.

За наявною інформацією на сьогодні внаслідок бойових дій у населених пунктах області повністю зруйновано або частково пошкоджено 4 725 домоволодінь.

Читайте також

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика