Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Міжнародна допомога посилила комунікацію обласної влади та громадян

7 квітня 2023 - 16:30

Завдяки Проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» вдалося розв’язати ключову проблему для покращення зв'язку з жителями Запорізької області, у тому числі з тимчасово окупованих територій.

В рамках міжнародного проєкту Запорізький обласний контактний центр отримав необхідне технічне забезпечення для організації роботи у воєнний час. Оскільки війна ускладнила комунікацію з громадянами, працівникам щоденно доводиться боротися з новими викликами. Навантаження на контактний центр значно збільшилося, оскільки вільна територія Запорізької області стала другою домівкою для тих, знайшов тут притулок через війну. 

  • Міжнародні партнери підтримали наш регіон та надали технічну підтримку для безперебійної, мобільної роботи центру за графіком у будь-якій локації, попри сигнали “повітряної тривоги”. Це дає нові можливості щоденно оперативно реагувати на звернення наших громадян, адже завдяки обладнанню частина працівників має можливість працювати дистанційно. І головне - впровадження чат-бота дозволить людям навіть на окупованих територіях отримати всю необхідну інформацію, бути з нами на зв'язку. Зараз він вже працює у тестовому режимі, - зазначив начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко.

Так, звернутися до контактного центру можуть мешканці з усіх районів Запорізької області. Важливо, що вхідні дзвінки є безплатними. Окрім цього, оператори гарячої лінії активно опрацьовують питання викрадених та зниклих безвісти цивільних осіб,  а найближчим часом готуються до великої кількості дзвінків щодо механізмів надання компенсації за пошкоджене або зруйноване житло внаслідок російської агресії тощо. 

Наразі чат-бот наповнюють інформацією та тестують. Основним його завданням є зменшення навантаження на операторів, адже у звичному режимі до центру надходило до 800 звернень в день.

Завдяки технічному оснащенню партнерів нарешті з'явилась можливість відновити проведення прямих “гарячих” телефонних ліній з керівництвом обласної адміністрації, тому в квітні жителі Запорізької області за відповідним графіком можуть звернутися телефоном до начальника Запорізької ОВА Юрія Малашка та його заступників з болючими та нагальними питаннями. 



Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни