Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі волонтери та влада планують свою роботу на час майбутньої деокупації територій

27 квітня 2023 - 15:00

Відбулося засідання Волонтерського комітету при облдержадміністрації за участі керівника Управління внутрішньої політики Володимира Марчука та Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Артура Бойка. 

Учасники засідання розглянули найбільш актуальні питання діяльності волонтерських організацій в умовах воєнного стану. Волонтерська спільнота поділилася з посадовцями проблемами, для вирішення яких потрібна підтримка влади. Також обговорили можливості розробки більш досконалих алгоритмів надання додаткової допомоги постраждалим від ворожих обстрілів. Зокрема, звучали пропозиції по зміні механізмів надання матеріальної підтримки та продуктових наборів. 

Розглядалося і питання залучення іноземної донорської допомоги для відновлення пошкодженого або повністю зруйнованого житла. Наразі масштабні проєкти у м.Запоріжжі і прилеглих населених пунктах неможливі через близькість територій, де йдуть активні бойові дії, а тому наразі треба розглядатия інші, місцеві, програми для відновлення житла. Окремо обговорили як в майбутньому організувати відновлення громад, які нині чекають деокупації або знаходяться у прифронтовій зоні. Важливим у даному питанні є ефективне перепланування території, щоб потенційні інвестори могли наочно побачити в який проєкт і з якою рентабельністю будуть вкладати кошти. 

Не оминули учасники зустрічі і теми поновлення евакуації населення в ході майбутньої деокупації. Зокрема, обговорювалися механізми співпраці влади та громадських організацій, маршрути евакуаційних місій та забезпечення належних умов для новоприбулих громадян. 

 

За матеріалами Управління внутрішньої політики 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області