Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада тримає на контролі забезпечення належних умов проживання ВПО

10 травня 2023 - 15:00

Очільник ЗОВА Юрій Малашко провів нараду щодо актуальних питань діяльності та розвитку територіальних громад Запорізького району за участі керівників структурних підрозділів ОДА та голів ТГ.

Насамперед обговорили питання організації місць для прийому ВПО та надання їм гуманітарної та соціальної допомоги. Директорка Департаменту соціального захисту населення ОДА Марина Нотанова підкреслила, що наразі в Запорізькій області зареєстровано понад 213 тисяч вимушених переселенців, проте у зв’язку з майбутньою деокупацією їх кількість зростатиме. 

На сьогодні обласна влада, органи місцевого самоврядування та профільні Міністерства працюють над створенням додаткових місць розміщення внутрішньо переміщених осіб. Керівники громад також зазначили, що особливу увагу слід приділити комунальній сфері, яка наразі працює в посиленому режимі. 

Крім цього, вимушені переселенці можуть отримати консультації з різних питань в хабі Єдності, який облаштований в Запорізькій РВА.

  • Запорізький район залишається осередком прийому ВПО з усього регіону. Наразі перед нами стоїть завдання проаналізувати весь наявний житловий фонд та створити додаткові точки розселення. Особливу увагу слід приділити організації місць екстреного розміщення людей. До цих процесів будуть залучені не лише органи місцевого самоврядування, а й міжнародні партнери, - зазначив Юрій Малашко.

Окрім прийому вимушених переселенців, місцева влада організовує соціальний супровід та гуманітарну підтримку для людей похилого віку та осіб з інвалідністю, а також ветеранів та військовослужбовців, звільнених з військової служби за станом здоров’я.

Також, директорка Департаменту освіти і науки ОДА Людмила Бухаріна зазначила, що дистанційний формат навчання дозволив створити на базі навчальних установ місця прийому ВПО. Водночас з цим продовжується робота зі створення безпечного освітнього простору. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер