Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Закордонні партнери CARE співпрацюють з волонтерами Запорізької області та визначають потреби місцевих жителів

18 травня 2023 - 16:50

Юрій Малашко зустрівся з представниками міжнародної гуманітарної організації CARE, які вже понад рік здійснюють гуманітарну місію на території України.

Організація суворо дотримується принципів людської гідності, гендерної рівності, протидіє дискримінації та виконує довгострокові проєкти з метою міжнародного розвитку. Саме тому після збройного вторгнення рф на територію України, запрацювала в нашій державі, а тепер хоче розпочати свою діяльність безпосередньо в Запорізькій області. 

Мета зустрічі - зрозуміти загальну ситуацію в регіоні, відпрацювати найефективнішу модель супроводу в розв’язанні гуманітарних питань та підготуватися до прийдешніх змін, пов’язаних з деокупацією. Як зазначив регіональний директор CARE Фабріс Мартін, діяльність реалізується здебільшого через місцеві громадські об’єднання для злагодження роботи.

Очільник ЗОВА зазначив, що область готується до хвилі евакуації населення, тому наразі концентрує свою увагу на створенні додаткових місць тимчасового проживання, облаштуванні шелтерів, та наданні першочергової гуманітарної допомоги. Так, для перевезення та розміщення населення з потенційно небезпечних територій, розробляються стратегії розселення людей, створюється кадровий запас працівників соціальної сфери,

  • Ми не можемо навіть уявити, що побачимо після звільнення тимчасово окупованих територій, тому готуємо власні ресурси та долучаємо міжнародні організації до допомоги під час деокупації. Постійно, фіксуємо факти порушення прав людини вояками рф. Допити, тортури, тиск, гуманітарна криза та примусова паспортизація значно вплинули на психічний стан наших людей. Наше завдання підтримати їх, - наголосив Юрій Малашко.

Для допомоги українським громадянам, які залишаються на прифронтових територіях використовують модель конвоїв. Очільник ОВА наголосив, що об’єднавши наявну інформацію щодо потреб населення вдасться згуртувати місцевих волонтерів у спільну систему, безпосередньо для доставлення гуманітарних вантажів.

 

Департамент культури та інформаційної політик

 

Читайте також

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя