Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Про стан надання комунальних послуг на території Запорізької області

28 травня 2023 - 12:00

На сьогодні, 28 травня, через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання на підконтрольній території Запорізької області відключено 71 населений пункт, з них 67 протягом тривалого часу. Без електропостачання 28 690 споживачів.

На жаль, через ворожі обстріли маємо нові пошкодження електрообладнання, внаслідок яких повністю знеструмлено 4 населені пункти  Степногірської громади Василівського району. Відновлення буде здійснено за першої можливості у разі безпечного доступу до пошкодженого обладнання.

По Василівському, Михайлівському, Бердянському, Приморському, Мелітопольському, Якимівському, Веселівському, Кам’янсько-Дніпровському, Токмацькому, Більмацькому та Розівському районним відділенням через дії місцевої окупаційної «влади» доступу до електромереж та актуальної інформації щодо їх стану ПАТ «Запоріжжяобленерго» не має.

За інформацією АТ «Запоріжгаз» на 8-00 28.05.2023 відключено 38 населених пунктів Пологівського та Запорізького районів (14 566 абонентів), з них частково 14 населених пунктів Запорізького району (581 абонент).

У інших населених пунктах аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень та з урахуванням безпекової ситуації.По ПрАТ «Мелітопольгаз» та тимчасово окупованим територіям області актуальна інформація щодо стану газопостачання відсутня.

За наявною інформацією на сьогодні на підконтрольних територіях області внаслідок бойових дій та обстрілів без централізованого водопостачання залишаються 11 населених пунктів Василівського та Пологівського районів. Залишаються пошкодженими 71 об’єкт (у т.ч. 1 каналізаційні очисні споруди, 4 водопровідні станції та 5 каналізаційних насосних станцій, 40 артезіанських свердловин, 16 водонапірних башт, 5 допоміжних та адміністративних споруд підприємств водопровідно-каналізаційного господарства), водопровідні та каналізаційні мережі.

Аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень та з урахуванням безпекової ситуації.

За наявною інформацією на сьогодні внаслідок бойових дій у населених пунктах області повністю зруйновано або частково пошкоджено 6 415 домоволодінь.

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області