Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Представники міжнародних організацій та місцевих громадських об’єднань зустрілися для розв’язання нагальних питань

31 травня 2023 - 13:20

Задля координації роботи всіх організацій після деокупації Запорізького регіону, оптимізації роботи й пошуку спільної моделі надання гуманітарної допомоги населенню обласна влада підтримує постійну комунікацію з благодійниками.

Наразі на території Запорізької області функціонує велика кількість організацій, які забезпечують ВПО продуктами та речами першої потреби. Так, головним питанням для гуманітарних місій залишається оцінка наявних ресурсів та створення запасів речей першої потреби, які доставлять на звільнені території регіону. Крім цього, представники міжнародних організацій запропонували шляхи врегулювання постачання гуманітарної допомоги, зокрема продуктів харчування. 

Водночас з цим ведеться підготовка населених пунктів і місць компактного розміщення (МКП) внутрішньо переміщених осіб, які будуть приймати евакуйованих людей.

  • Щоб міжнародні організації мали чітке і повне розуміння про кількість місць компактного проживання, куди б могли в оперативному режимі розселяти наших громадян, створено спеціальну форму. Вона допоможе закордонним партнерам орієнтуватись у потребах для ВПО та прискорити надання допомоги вимушеним переселенцям. Чим швидше ми розширимо базу даних щодо МКП, тим швидше донори зможуть їх наповнити, - наголосив Артур Бойко.

До заходу також долучилися представники Координаційного гуманітарного центру, які відстежують хід гуманітарних місій на деокупованих територіях. Маючи досвід деокупації Харківської області, фахівці розраховують кількість населення, яке буде евакуйовано з потенційно небезпечних територій та готуються надавати їм необхідний об’єм допомоги.


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області