Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Очільник ОВА тримає на контролі проблемні питання громадян

1 червня 2023 - 10:30

Під час “гарячої лінії” за графіком на запитання громадян відповів керівник ЗОВА Юрій Малашко. За годину надійшло 14 дзвінків від жителів області. Питання здебільшого стосувалися умов проживання внутрішньо переміщених осіб, відновлення пошкодженого внаслідок обстрілів житла та майна.

На “гарячу лінію” звернулося кілька осіб щодо отримання допомоги та надання компенсації за знищене майно. Магазин заявниці постраждав внаслідок одного з обстрілів. Наразі такі об’єкти не підпадають під дію жодної з державних програм, але необхідно обов'язково фіксувати руйнування та пошкодження. Механізм компенсації населенню невпинно розширюється, тому у майбутньому таким категоріям постраждалих також буде відшкодовано всі збитки. Інше звернення стосувалося багатоквартирного будинку, пошкодженого внаслідок ракетного удару по Запоріжжю. Так, мешканець будинку поскаржився на бездіяльність керуючої компанії, яка не провела жодних відновлювальних робіт. Як зазначив Юрій Малашко, в таких випадках мешканці будинку мають подати колективну скаргу на компанію до міської ради, щоб відповідні органи тримали питання на контролі та вимагали виконання взятих компанією зобов'язань. Профільному департаменту надано доручення тримати ситуацію на контролі та інформувати голову ОВА про кроки міської влади.

Також на “гарячу лінію звернулася жінка”, батьки якої перебувають та працюють на тимчасово окупованій території. Жінка повідомила, що працівники не отримують заробітну плату. Оскільки зазначений заклад перебуває у підпорядкуванні Міністерства довкілля, Юрій Малашко порекомендував звернутися до розпорядника установи, який повноважний надати необхідні роз’яснення.

Актуальним залишається питання підтоплених територій внаслідок весняного водопілля. Несприятливі погодні умови перешкоджають налагодженню ситуації, а окупація Каховської ГЕС не дає можливості оперативно скинути необхідний обсяг води. Як зазначив начальник ОВА, наразі ситуація повністю залежить від погодних умов, якщо зливи припиняться, рівень води поступово знизиться до оптимальних рівнів. 

Наступна “гаряча лінія” запланована на 6 червня з 10 до 11 години, під час якої  заступник голови ОДА Віталій Сиволап відповість на питання громадян.


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн