Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В обласному центрі привітали малечу з Міжнародним днем захисту дітей

2 червня 2023 - 13:20

Обласна влада продовжує активно підтримувати дітлахів пільгових категорій, зокрема тих, які виїхали з зони бойових дій. За дорученням голови Запорізької ОВА Юрія Малашка напередодні Міжнародного дня захисту дітей відпрацьовано питання організації безпечного простору для проведення святкового дня. Так, в обласному центрі відбулась низка заходів на базі районних хабів для внутрішньо переміщених осіб, а також організована святкова програма для дітей.

В концертному залі обласного центру для прийомних родин, опікунів та дитячих будинків сімейного типу з дотриманням безпекових умов  відбувся урочистий захід до Міжнародного дня захисту малечі. Тут зібралися 85 родин, серед яких й ті, які рятуючи своїх дітей від війни виїхали з небезпечних територій до обласного центру.

Принагідно відзначили працівників Служб у справах дітей, які долучилися до евакуації родин з дітьми до більш безпечних місць, а для малечі влаштували цікавий мистецький захід.

  • Нашим дітям бажаю миру, а батькам - можливість забезпечити гідні умови для них. На жаль, ворог робить все, аби ми не святкували та не згадували про тих, кого нема з нами. Хочу, щоб діти України мали справжнє дитинство. Разом будемо працювати на світле майбутнє дітлахів, - зазначив Юрій Малашко.

Начальниця Служби у справах дітей Антоніна Матвєєва наголосила, що організація таких мистецьких заходів допомагає малечі відчути захист та відволіктися від складних реалій війни. Особлива увага приділяється, зокрема дітям з числа ВПО та дітей, позбавлених батьківської турботи.

  • Незабаром, наші діти зможуть відпочити в Буковелі, в рамках ініціативи Першої Леді, та відчути справжнє літо. А сьогодні ми влаштовуємо традиційні свята в обласному центрі, щоб порадувати малечу. Наші діти дуже мужні, але, на жаль, занадто швидко стали дорослими. Сподіваюся, що дуже скоро до них повернеться справжнє та безтурботне дитинство, - зазначила посадовиця.

 


Департамент  культури та інформаційної політики

Читайте також

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»