Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ворог завдав 111 ударів по території Запорізької області, є загиблі та поранені - докази воєнних злочинів зібрала поліція 

3 червня 2023 - 10:40

2 червня правоохоронці зареєстрували 58 повідомлень про руйнування – постраждала виключно житлова інфраструктура регіону. Внаслідок збройної атаки смертельних травм зазнали дві жінки, ще п’ятеро осіб доставлені до лікарні.

Військові країни-агресора завдали два удари з тактичної авіації, застосували три дрони, використали проти мирного населення реактивні системи залпового вогню та артилерію. 

Вчора росіяни обстріляли близько 25 населених пунктів Запорізького, Пологівського та Василівського районів. Під рашистським вогнем опинилися  Комишуваха, Оріхів, Гуляйполе, Залізничне, Новоандріївка, Новоданилівка, Мала Токмачка, Ольгівське, Червоне, Чарівне, Малинівка, Білогір'я, Гуляйпільське, Полтавка, Преображенка, Щербаки, Єгорівка, Новоіванівка, Темирівка, Єгорівка, Червона Криниця, Степногірськ, Кам'янське, Лук'янівське, Малі Щербаки.

Другий день поспіль від ворожих обстрілів страждають мешканці Комишувахи. Ворог поцілив по одному з житлових кварталів селища реактивними снарядами з РСЗВ «Смерч». Осколками розірваних касетних боєприпасів пошкоджені квартири в чотириповерхівці та довколишні приватні будинки. У результаті ворожої атаки загинули дві жінки, ще п’ятьох громадян з пораненнями доставлено до медзакладу.

 Також під збройним натиском окупантів опинилися населені пункти Пологівщини та Василівщини. В містах і селах знищені домівки, господарські та гаражні приміщення, транспортні засоби.

За фактами воєнних злочинів слідчими поліції та СБУ зібрано доказову базу для відкриття кримінальних проваджень за ч. 1, ч. 2 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. 

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

Читайте також

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність